Новости

Google во Македонија! Светската компанија за мобилни игри CrazyLabs ги пречека експертите од Google!

Скопје, 16.06.2022 CrazyLabs, дел од Embracer Group, е светска компанија за Hyper Casual и Casual мобилни игри, позади која стојат...


Claxi ќе ви доставува најдобри цени од такси возачи

Мобилната апликација Claxi најави нова опција со која корисниците може преку обратна аукција да одберат најповолна цена од такси возачите...


Интервју со НајдиДом.мк - Ќе ја олесниме потрага по нов дом

НајдиДом.мк е нова иновативна веб алатка за пронаоѓање на посакуваниот стан, куќа, деловен простор и е замислена како брзо решение низ...


МК апликација на денот - Бесплатно Радио без реклами

Како македонска апликација на денот ја издвојуваме Macedonia radio која нуди сосема нов и попрегледен интерфејс во согласност со новите...


Моето такси им олеснува и на патниците и на возачите

Брзате на работа, на училиште, факултет или пак едноставно ви треба такси за да одите на кафе со пријателите? Со апликацијата Моето Такси...


Возете се со новата апликација Моето Такси

Новата мобилна апликација „Моето Такси“ овозможува брзо и едноставно повикување на такси возило на било која дестинација во Скопје. Со...


МК Транспорт пристигна на Android и Web за цела Македонија

МК Транспорт ја забележавме како одличен концепт за планирање на патувањето низ Македонија со пребарување на термините за превоз со...


Со Coffee In ќе го пронајдете совршеното кафе за вас

Coffee In е нова македонска апликација која сигурно ќе им се допадне на сите љубители на кафето бидејќи нуди огромен број на рецепти и...


Claxi ќе ви најде такси превоз во градската џунлга

Пристигна финалната верзија на апликацијата Claxi која служи за брзо повикување на такси. На големо барање на патниците и возачите Claxi...


Мобидонија ќе ве направи махер за апликации

Мобидонија е одличен креатор на апликациии со македонско потекло но, сервисот може да го користи секој без оглед за кој пазар и на кој...


Ајде викни такси со CLAXI

За прв пат во Македонија не ви е потребен телефонски повик за да повикате такси! Отсега тука е Claxi, нова бесплатна мобилна апликација,...


Македонскиот стартап H-Sense го креираше веб атласот FlagIT

Колку пати досега ви притребале основни информации за некоја држава, или пак знаме на државата во одреден формат и големина? Колку часови...


Џабе апликација кога никој не тргува на берза

Апликацијата СЕИ Нет на Македонска берза беше лансирана уште во мај годинава, но речиси шест месеци подоцна интересот за нејзино...


Влезете во Loop на Македонски Телеком

Loop е одлична апликација на Македонски Телеком која служи како виртуелен хардиск или подобро кажано „облак“ за складирање на...


telefoni.mk со апликација за сите фанови на смарт технологија

Мобилната индустрија привлекува огромно внимание поради ефективноста со која и најсложените идеи ги претвора во реалност и ги прави...


Пробајте да најдете работа со vraboti.se

vraboti.se е нова македонска апликација за приказ на огласи за вработување кои се превземаат од повеќе извори, како што се агенциите за...


Апликација на денот - Со Memorate споделете ги убавите моменти

Memorate, како социјална мрежа за „споделување на спомени“ завбразано расте во последните месеци. Најпрвин се појави како Windows Phone...


Да не ви кидна автобусот - Инсталирајте ја ЈСП Возен ред

ЈСП возен ред е нова апликација за Android која ве информира за возниот ред на градскиот јавен автобуски превоз. ЈСП возен ред не е...


МК Транспорт - Карта во џеб, телефон во рака и право на воз

МК Транспорт е супер мобилна апликација изработена со цел да им помогне на сите кои патуваат со воз, за полесно да се информираат за...


Апликација на денот - Згответе македонски деликатес со Рецептко

Продолжуваме со серијалот на рецензии на македонски апликации, па редно време е да посветиме и внимание на нашата традиционална и вкусна...


МаркО од Македонија - Нов мобилен асистент и организатор

Македонското студио за развој на мобилни апликации Codewell Unlimited го најави новиот проект MarkO - Your smart task buddy that rocks,...