Новости

Не наседнувајте на лажни инсталациски пакети за Windows 11

Штом Microsoft објави дека следниот оперативен систем ќе биде Windows 11, и дека за некои тој систем ќе биде достапен и пред официјалното...


Microsoft започнува со Windows 365 облак сервисот за онлајн работа

Microsoft најави дека Windows ќе има облак сервис со цел поголемо прилагодување за бизнисот и учениците. Коронавирусот ја изврши...


Мајсторска изведба со звуци од Windows и iPhone во „a cappella“

Корисниците на Windows и Apple мобилни уреди ги знаат овие звуци, кои секојдневно ги слушаат на компјутерот или на iPhone. Сигурни сме...


Microsoft ќе го освежи изгледот на Windows 10

Уште пред неколку месеци од Microsoft најавија дека ќе има промени во Windows 10, а вчера на официјалниот блог прикажаа како ќе изгледаат...


Дел од корисниците на Windows 10 со сериозен проблем после надградбата

Надградбата на Microsoft со Windows 10 беше пуштена на 11 февруари, која требаше да биде само уште една во серијата на безбедносни...


Корисниците на Windows 7 веќе нема да добиваат надградба

Кога го претставија Windows 7 кон крајот на 2009 година, Microsoft најави дека ќе им овозможи поддршка на корисниците на тој софтвер цела...


Windows 10 - која е најдобрата антивирусна програма?

Оперативниот систем Windows 10 сака да доминира на пазарот...


AppComparision - aпликација за да го замените Android со Windows Phone

Во Google Play имате AppComparision  апликација, која има едноставна намена...


Windows 10 воведува испраќање СМС преку десктоп

Windows 10 ќе им овозможи на корисниците испраќање на пораки преку десктоп...


Skype преведувачот достапен за Windows уреди

Skype Translator отсега е достапен за сите корисници на апликацијата Skype за Windows...


Шефот на Microsoft Сатја Надела го претстави iPhone Pro?!

„Ова е iPhone Pro“ - вака беше најавен телефонот од шефот на Microsoft, Сатја Надела...


Windows 10 им ги сече главите на пиратите

EULA предупредува дека новиот Windows 10 ќе го блокира секој пиратски софтвер...


Microsoft - 100.000 долари за тој што ќе најде системска грешка

област. Објавена е надградба за оригиналната програма...


Десетката гази - инсталиран од 27 милиони корисници

Новите цифри се уште поголемо изненадување за Windows 10...


Windows 10 - најважните кратки патеки

Ова се најважните кратенки кои најчесто се користат во новиот Windows 10...


Windows 10 - 30 дена да го смените ако ве разочара

Microsoft има решение лесно да ја повратите претходната верзија на Windows во рок од 30 дена...


Windows 10 - Solitaire се наплаќа со тактика

Microsoft сепак знае како да си ја поврати инвестицијата...


Што му фали на Windows 10 во Македонија?

Се уште не знаеме зошто Cortana не функционира во Македонија...


30 години патување до Windows 10 - историјата на Windows

Триесет години патување до Windows 10 платформата...


Ало со WhatsApp и на Windows Phone

WhatsApp направи големи напори да ги воведе бесплатните телефонски повици и на посебната апликација за Windows Phone, речиси два месеци...


Windows 10 Mobile ќе биде лансиран во септември

Изгледа дека мора да се стрпиме за новиот мобилен софтвер Windows Mobile 10...