Новости

Што да направите ако наседнете на Facebook измама

Кога измамниците ќе добијат пристап до нашиот Facebook профил и нашите лични податоци, менувањето на лозинката...


Аналитичар тестирал и открива колку траат уредите на Apple

Аналитичарот Хорас Дедиу е посветен на мобилната технологија и само со тоа се занимава. Тој открива колкав е просечниот...


Како да изгледате убаво на вашите селфи фотографии

Ако забележите дека имате лош нос на вашата селфи фотографија, не очајувајте. Не сте единствени што размислувате ...


Како да го исклучите Bixby на Samsung Galaxy S9?

Новите Galaxy смартфони меѓу кои и „деветката“ пристигнуваат со активно вклучена апликација Bixby која работи со гласовни команди. Сепак,...


Погледнете каква штета правите на телефонот кога го полните ноќе

Телото ни се одмара во текот на ноќта и полни сме со енергија за следниот ден. Сосема нормално е истиот третман да го има ...


Како до легално и бесплатно инсталирање на Windows 10

Microsoft Windows 10 има многу подобрувања, и ова е најдобриот оперативен систем од сите претходни верзии досега, од повеќе причини...


Малата сина точка е доказ дека науката е неверојатна

Фотографијата е навистина неверојатна и се вика „Еден атом заробен во јонска склопка“. Ја направил Дејвид Надлингер со обичен дигитален...


Копчињата од F1 до F12 на тастатурата служат за ова...

Сигурни сме дека општо корисниците немаат навика да ги користат копчињата од F1 до F12 на тастатурата од компјутерот. Еве за што служа...


Показатели дека ве прислушкуваат на телефон

Постојат неколку факти според кои може да утврдите дека некој ве прислушкува на вашиот смартфон. Се разбира, тие не се сигурен патоказ...


Ништо не е променето: 2017г. повторно лоши лозинки

Корисниците секогаш го одбираат полесниот пат за памтење на лозинка, а тоа дефинитивно им оди во прилог на хакерите. Се разбира, само...


7 тајни кодови за iPhone кои досега не сте ги знаеле

Тајните кодови на iPhone се супер, затоа што ги знаат мал број на луѓе, иако се работи за нешто што многу од нас не мислиле дека ќе им...


Што мора да поминете за да работите за SpaceX и Илон Маск

Работата за визионерската компанија SpaceX и американскиот милијардер Илон Маск може често да биде интензивен и да бара многу...


Bitcoin: Водич за криптовалутата и се што сакате да знаете

Bitcoin е револуционерниот систем, кој е прилично комплексен за да научите како функционира и да заработувате од нег...


Како може да се заштитите од крадење интернет преку Wi-Fi

Преку мрежен кабел е најбезбедниот пристап кон интернет, но со оглед на тоа што сега имаме модерен пристап преку безжична врска, многу...


Backup од стар iPhone за префрлање податоци на iPhone X

За да ги зачувате вашите податоци од стариот iPhone и да ги префрлите на новиот iPhone X, земете го стариот iPhone => Settings => iCloud...


Никогаш не менувајте го екранот на смартфонот кај пријател

Експертите велат дека ако не ви го променат екранот од овластен сервис, телефонот може да ви се збрка целосно, односно ако му дадете на...


SAMSUNG - Позадинско значење на зборот на брендот

Samsung е најголем бренд за мобилни телефони, кој изработува дисплеи и процесори и за другите мобилни компании. Дали некогаш сте се...


Со маркер и селотејп врз блицот може да видите многу нешта

Виолетовата светлина е секогаш забавна, поради што секогаш се наоѓа во ноќните клубови...


Што значи Cookie, а што е Driver?

Сигурни сме дека 90% од населението ги знаат термините Cookie и Driver, но можеби малкумина знаат што тие значат...


Споредба: iOS или Android - Што е подобро

Blancco Technology Group компанијата правела мало истражување, со кое сака да демонстрира дали е подобар Android или iOS како оперативен...


Како да споделите GIF на Instagram

Може ли да се споделат GIF датотеки преку Instagram? Instagram нема матична поддршка за GIF слики, но сепак е возможно..

 
Најнови телефони
 
  • Motion
  • Aurora
  • Keyone
  • DTEK60
  • DTEK50
  • Xperia L2
  • Xperia XA2 Ultra
  • Xperia XA2
  • U11 Eyes
  • U11 Plus