Новости

ИСИС го пробил антитерористичкиот извештај за безбедна комуникација

Експертите за антитероризам предупредуваат дека ИСИС го има пробиено извештајот OPSEC во кој на агенциите им се укажува на тоа кои...


Праќајте безбедни пораки преку Telegram

Telegram е една од ретките апликации кои ја гарантира безбедноста и заштита на содржината на пораките меѓу корисниците но, освен...


Едвард Сноуден - НСА краде разголени фотки од граѓаните

Најпознатиот инсајдер на американската разузнавачка област Едвард Сноуден најави дека ќе се фокусира на создавање на нов софтвер кој ќе...


BlackBerry го нуди најбезбедниот месенџер

Еден од главните адути на BlackBerry е понудата на заштитни системи за мобилна и интернет комуникација како што се BlackBerry Messenger...


Германската Sicher е најбезбедната апликација за допишување

Германците беа прилично гневни на шпионирањето кое го вршела Американската агенција за национална безбедност и затоа на пазарот се...


Boeing Black - Смартфон кој се самоуништува

Boeing Black е првиот непробиен смартфон кој беше најавен уште пред еден месец и сега конечно е претставен пред јавноста, а со тоа и...


CyanogenMod ќе ги заштити SMS пораките од шпионирање

CyanogenMod уште од летото работи на енкрипција на SMS пораките заедно со компанијата WhisperSystems по избивањето на големиот скандал со...


 
Најнови телефони