Новости

Yahoo со голем договор за пребарување со Google

Yahoo по пауза од 10 години повторно склучи партнерски договор со Google за добивање на резултати во пребарувачот од Google Search заедно...


Google тајно ве снима додека пребарувате

Google си игра топло ладно со приватноста на корисниците од проста причина што собира огромен број на податоци, а го следи секој ваш...


Google слави 17-ти роденден со многу носталгија

Основачите на Google, Сергеј Брин и Лери Пејџ одлучија да го одберат 27 септември како официјален датум за прослава на роденденот на...


Инспиративна приказна за млад човек - како Google го вработил?!

Google нуди одлични услови за работа и ги мотивира своите вработени ...


Google ја разгорува војната со ЕУ

Европската Унија издаде директива за почитување на новото „право да се биде заборавен“ со што одреден корисник може да побара од Google...


Google не си го изгугла новото име

Основно правило во модерниот бизнис пред да отворите нова фирма е да го изгуглате името за да проверите дали е зафатено од некој друг....


Во Chrome ќе пребарувате само со допир

Google ја воведе најновата Touch to Search опција и во интернет прелистувачот Chrome со што ќе може да пребарувате на интернет директно...


За шопинг ќе одиме на Google

Google планира да воведе нова опција во интернет пребарувачот за мобилен при што кога ќе пребарувате одредени предмети и стоки ќе ви се...


Google ве мотивира да прашувате и дознавате

Google започна како интернет пребарувач и со сите напори се обидува да остане на врвот. Денес Google Search е многу повеќе од обична...


Европска Унија го нападна Google

Новиот извештај од истрагата на Европската комисија донесе заклучоци дека Google води монополска политика и ги прекшува правилата за...


Google Now ќе ве информира, расположи и организира

Паметниот асистент Google Now доби еден куп нови функции благодарение на соработката со околу 40 апликации од различни области, со што на...


Google Now Launcher освежен со Material дизајн

Google Now лаунчерот е еден од обидите на Google да им ги понуди најинтересните додатоци во менито на корисниците без притоа да ги бараат...


Како беше текстот - Да не се буните Google ќе ве потсети

Google воведе нов додаток во интернет прелистувачот каде само со внесување на името на песната и зборот „lyrics“ веднаш ќе ви се прикаже...


iPhone 6 е најпопуларен смартфон на Google во 2014

Apple повторно успеа да го привлече вниманието на корисниците на глобално ниво со најновите модели на iPhone 6 кој е најпопуларен...


Yahoo успеа да го собори Google

Yahoo доби значајна битка против Google со тоа што го симна како главен избор за пребарување на интернет прелистувачот Mozilla Firefox....


Вашиот профил и Google - Има некоја тајна врска

Сите кои користат Google апликации се согласуваат на одредени услови кои да бидеме ретко кој детално ги чита, па затоа излегуваат...


Google апликацијата преобрзена со Material дизајн

Google ја поднови и основната апликација за пребарување со новиот Material дизајн кој е главен белег на оперативниот систем Android 5.0...


Google KITT ќе биде нов гласовен автомобилски систем

Google најверојатно ќе презентира нова софтверска алатка која ќе ја подобри безбедноста на возачите при користење на нивниот Android...


Google Now ќе ве потсети каде сте паркирале

Google Now доби нови верзија за пребарување која сега вклучува нова функционална картичка која може да ја користите како потсетник за...


Yahoo ќе го избрка Google од iOs системот

Мариса Мајер генералната директорка на Yahoo си постави амбициозен план да го избрка интернет пребарувачот на Google од оперативниот...


Android и Chrome ќе се спојат во една платформа

Според најновите информации Google работи на Project Hera со што ќе се овозможи спојување на мобилната и веб платформата на Android,...

 
Најнови телефони