Новости

Apple ќе овозможи мултитаскинг алатка кај идниот iPhone со iOS 14

iPad имаше прекрасна алатка кај iOS 13 за преминување кон други апликации, а кај iOS 14 ќе ја има истата алатка, која би можела да...


Достапна е втората бета верзија на iOs 9

Apple ја пушти во употреба втората бета верзија на оперативниот систем iOs 9 која може да ја користат сите регистрирани корисници во...


Ништо од мултитаскингот на iPhone 6 Plus

iPhone 6 Plus е многу поквалитетен и помоќен смартфон отколку основниот модел на iPhone 6 бидејќи има Full HD резолуција, поголема...


Прво демо видео од мултитаскингот во iOs 8

Новата верзија на оперативниот систем на Apple iOs 8 сега е во рацете на програмерите кои имаат задача да проверат дали сите новитети...


Практични совети за мултитаскинг во iOs 7

Новиот оперативен систем iOs 7 ја содржи досега најголемата промена на софтверот лансирана од Apple во последните пет години и се работи...


 
Најнови телефони