Новости

Превенција на Samsung од хакирање со процесорот на Galaxy S20

Samsung сака да ни ја акцентира безбедноста на процесорот од внатрешноста, кај предводниците од Samsung Galaxy S20 серијата. Најновите...


Објавен е списокот со најлоши лозинки користени во 2019

Секоја година безбедносните компании објавуваат листа со најлоши лозинки од нивните профили. Мрзеливоста на корисниците и несфаќањето на...


Пробајте го сервисот на Google за поголема безбедност на интернет

Управувањето со корисничките имиња и лозинките бара внимавање со вашите лични податоци. Некои користат специјални апликации за управување...


Google ги отстранува лозинките за 1,7 милијарди Android корисници

Microsoft најави дека ги укинува лозинките за корисниците на Microsoft, а истата информација доаѓа и од Google. Над 1,7 милијарди...


Девојче продава комплексни лозинки за 2 долара

11 годишната ученичка Мира Моди од Њујорк има сопствен интернет бизнис Diceware преку кој продава комплексните лозинки за 2 долари, а на...


Yahoo со тотален редизајн, збогум на лозинките

Yahoo лансираше тотално редизајнирана верзија на Yahoo Mail апликацијата која освен визуелни промени и подобрувања има нов начин на...


Google ќе ги елиминира сите пасворди со Project Abacus

Google покрај фантастичната промоција на новата верзија на оперативниот систем Android M го претстави и т.н. Project Abacus кој ќе има за...


Password Alert за Chrome ќе ви ги заштити профилите

Google ја промовираше новата екстезија Password Alert која е бесплатна за користење со Chrome прелистувачот и ќе ви помогне во заштита на...


Dropbox тврди дека не е хакнат, милиони лозинки во ризик

Dropbox ги демантираше тврдењата на анонимен хакер дека располага со 7 милиони кориснички профили со пробиени лозинки, со што брзо се...


Не ги користете овие лозинки нема смисла

SplashData е IT компанија која се занимава со безбедност на електронските уреди и интернет сервисите кои ги користиме и секоја година ги...