Новости

Google - 1.500 барања во минута за отстранување на URL адреса!?

На таканаречениот "dark web" владеат криминалот и илегалните активности...


Luma Wi-Fi рутерот језиво знае кој се што прави на домашната мрежа

Luma Wi-Fi рутерот е супер квалитетен бидејќи има силен сигнал кој ги покрива сите точки во куќата и ако живеете во голем простор ќе...


Firefox за Android нуди AdBlock и заштита од следење

Новата верзија на Firefox интернет прелистувачот за Android доби еден куп нови опции кои ќе ве спасат од приказ на досадни реклами, а ќе...


Пристигна Signal - Омилената апликација на Едвард Сноуден

Групацијата Open Whisper ја лансираше Android верзијата на Signal апликацијата со која ќе може да воспоставите безбедна комуникација со...


Facebook на удар поради барањето на лична карта за идентитет

Facebook ќе мора да ја промени политиката на приказ на вистинското име на корисниците и барање на потврда преку лична карта бидејќи голем...


Tor Messenger ќе нуди најбезбедна комуникација

Tor познатиот сервис за заштитен пренос на податоци и посета на интернет ќе понуди сопствена Messenger за која тврди дека ќе биде...


Видео: BlackBerry Priv е најбезбедниот Android смартфон

BlackBerry го лансираше најновото промотивно видео за хибридот BlackBerry Priv во кој се истакнати сите негови адути, а најважно од се е...


Девојче продава комплексни лозинки за 2 долара

11 годишната ученичка Мира Моди од Њујорк има сопствен интернет бизнис Diceware преку кој продава комплексните лозинки за 2 долари, а на...


Apple масовно брише апликации кои шпионираат

Apple повторно избриша 256 апликации од App Store кои користеле таен софтвер за шпионирање на своите корисници и собирање на нивните...


Apple ги забрани блокаторите на реклами кои се штетни

Apple донесе одлука да забрани повеќе апликации за блокирање на досадни реклами или пласирање на огласи преку malware кои ги прекршуваат...


Google ја разгорува војната со ЕУ

Европската Унија издаде директива за почитување на новото „право да се биде заборавен“ со што одреден корисник може да побара од Google...


Германците им `ржнаа на Facebook

Facebook пред неколку месеци забрани користење на лажни имиња и псевдоними...


LG Optimus G доаѓа во Европа надграден и подобрен

Во текот на наредните денови, LG Optimus G доаѓа на европскиот пазар со нови надградени опции што го прави овој уред еден од најмодерните...


Facebook бара лична карта

Социјалната мрежа Facebook, како и нивниот сервис за споделување на слики Instagram, воведуваат нова политика за проверување на...


Европската Унија со предупредување до Google

Најголем дел од регулаторите на 27 земји членки на ЕУ поднесоа предупредувачко писмо до компанијата Google во поглед на нивната полотика...


 
Најнови телефони