Новости

Apple се соочува со тужба - може да изгуби 862 мил. долари

Apple е постојано во судници со тужби, најмногу кога Samsung му ги крадеше патентите...


Google иновација на ниво - Праќање линкови преку звук

Google има ултра талентирани инжинери кои често креираат иновативни решенија за интернет комуникација и едно од нив е најновата Tone...


Microsoft понуди уникатна тастатура за Android Wear

Microsoft Research изработи нова виртуелна тастатура за смарт часовниците кои работат на софтверската платформа Android Wear и истата...


Секој шеф ќе носи Google Glass

ABI Research ја изработи прогнозата за новиот хај-тек производ Google Glass според која голем интерес покажале многу компании во САД и...


Microsoft е најнеопходен без другите се може

Последното истражување за најдобрите 10 технолошки брендови спроведено од Forrester Research навистина ќе ве изненади, бидејќи Microsoft...


BlackBerry 10 го започна походот

Конечно беше претставен новиот мобилен оперативен систем BlackBerry 10, а канадската компанија официјално претстави и два смартфони, со...


RIM обезбеди 15.000 апликации за старт на BB 10

Канадската компанија RIM најави дека до почетокот на лансирањето на новиот оперативен систем BlackBerry 10 обезбедени се дури 15.000...


BlackBerry 10 ќе има дури шест уреди

Компанијата RIM најави вистинска офанзива на пазарот на смартфони оваа година со лансирање на новиот оперативен систем, како и шест нови...


Ново видео од BlackBerry 10

Уште помалку од два месеци не делат од промоцијата на новиот оперативен систем на BlackBerry 10, како и прикажувањето на новите смартфони...


До 2017 година ќе има 2 милијарди NFC уреди

Според истражувачката компанија ABI Research, 2013 година ќе се продадат над 80 милиони со NFC технологија, додека до 2017 година, оваа...


BlackBerry 10 ќе има најбрз интернет

Компанијата Research in Motion која стои зад популарниот BlackBerry ги објави резултатите од првичните тестови на нивниот нов интернет...


Новиот BlackBerry ќе има Qualcomm процесори

Полека почнува да се разоткрива мистеријата околу новите смартфони BlackBerry кои ќе работат на сосема нов оперативен систем, апоследните...


BlackBerry 10 ќе го биде

Торстен Хајнс, извршниот директор на Researsch in Motion, во изјава за медиумите потврди дека новиот оперативен систем BlackBerry 10 ќе...


iPad 3 најмногу ќе го користат бизнисмените

Едно истражување на истражувачката компанија Consumer Intelligence Research Partners вели дека iPad 3 најмногу ќе се користи за биснис-цели.


Смартфоните од иднината ќе го препознаваат нашето движење

Организацијата која се занимава со истражување на развојот на мобилната технологија, ABI Research, на прес-конференција, најави дека до...


Обложувањето преку мобилен зема замав

Уште едно интересно истражување на Juniper Research околу се поопфтната употреба на мобилните телефони. На ред е да се видат бројките и...


До 2017-та половина смартфони ќе "позеленат"

Juniper Research предвидува дека зелената еколошка иницијатива на големо ќе го зафати мобилниот сектор до 2017-та.


Видео: Nokia работи на водоотпорна заштита

Погледнете на што најново работи Nokia која ке ја имплементира во нивните најнови телефони кои ке бидат водоотпорни


Android Market брои над 500,000 апликации

Според интернет маркетинг-агенцијата research2guidance, Android пазарот ја надмина бројката од 500, 000 достапни апликации.


Android Market брои над 500,000 апликации

Според интернет маркетинг-агенцијата research2guidance, Android пазарот ја надмина бројката од 500, 000 достапни апликации.


 
Најнови телефони