Новости

Facebook потивко престанува да биде бесплатен!?

Шефот на Facebook со години повторува дека користењето на социјалната мрежа ќе биде секогаш бесплатно за корисниците. Изгледа и на тоа му...


Колку плаќаат Македонците со платежна картичка во странство?

Македонци сметаат дека платежните картички се безбедни начин за плаќање во странство, при што 60% од оние што биле испитани за време на...


Facebook знаел од 2015 колку е опасна Cambridge Analytica и не преземал ништо

Facebook објави интерни електронски пораки, во кои открива колку знаеле неговите вработени за аферата со Cambridge Analytica и тоа, две...


Facebook ја остава контролата над личните податоци во рацете на корисниците

Facebook објави дека ја менува политиката и ќе им дозволи на корисниците да ги контролираат своите лични податоци и да дозволат дали ќе...


Facebook официјално призна дека ги прислушкувал корисниците

Facebook плаќа илјадници надворешни соработници со цел да ги прислушкува гласовните пораки на корисниците на Messenger. Социјалната мрежа...


Google ги отстранува лозинките за 1,7 милијарди Android корисници

Microsoft најави дека ги укинува лозинките за корисниците на Microsoft, а истата информација доаѓа и од Google. Над 1,7 милијарди...


Facebook ќе праќа известување кога ве шпионираат

Facebook ќе ги известува корисниците кога ќе детектира шпионски агенции...


Drone Defender - технологија за приземјување на дронови

Компанијата Battelle го креирала Drone Drefender...


Facebook - никако не внесувајте број на телефон!

Facebook има голем безбедносен пропуст, секој може да ве пронајде и покрај сите забрани...


Stagefright - за проверка на ранливоста на Android

Ако сте загрижени за сигурноста на вашиот Android телефон поради неодамна откриениот пропуст...


Android - безбедносен проблем, хакери може да ве уценуваат

Кај Android е откриен нов безбедносен проблем со видео записите...


 
Најнови телефони