Новости

Instagram го укинува Direct клонот на Snapchat

Instagram како дел од корпорацијата на Facebook донесе одлука да ја укине посебната Direct апликација и наместо да функционира издвоено...


Социјалните мрежи сепак немаат негативно влијание врз тинејџерите

Резултатите од долгогодишното истражување укажуваат на некои проблеми со претходните проучувања...


Huawei P30 и P30 Pro од високата класа го оптимизираат Snapchat искуството

Snapchat корисниците со P30 и P30 Pro треба да детектираат повисок квалитет кај сликите и видеата...


Корисниците на Pandora може да споделат музика и на Snapchat

Апликацијата за онлајн радио станици Pandora додаде нова услуга со која корисниците ќе може да споделуваат музика на Snapchat сервисот за...


Новите реклами на Snapchat нема да може да ги прескокнете

Snapchat нема да дозволи да ги прескокнувате рекламите што доаѓаат и траат по 6 секунди. Моментално ...


Snap ја претстави новата верзија на Spectacles V2

Откако Snap пред две години го претстави првиот модел на Spectacles, очила со камера, со брзо и едноставно...


Лансирани се Snappables AR игрите за Snapchat

Snapchat претстави ревидиран интерфејс UI, кој ги има сторијата од пријателите и фамилијата на корисникот,...


Интернет во секоја минута: Детални активности на корисниците за 2017

Digital Economy Compass направи извештај за интернетот за минатата 2017 година за брзината на преземањ....


Сликите и видеата на Snapchat ќе може секој да ги гледа

На Snapchat отсега ќе може да ја споделувате својата приказна дури и со оние што ја немаат апликацијата. Се разбира...


Google со 5, Facebook со 4 апликации на топ листата на iPhone

Apple ги откри 20-те најпопуларни апликации за 2017 година и во изборот на корисниците доминираат две компании Google со по 5 апликации и...


Промена на Instagram: Story не исчезнува после 24 часа

Instagram повторно го копира Snapchat и ова не е прв пат што пишуваме ваква статија. Станува збор за нова опција, преку која на посебно...


Facebook повторно го копира Snapchat, но овој пат е морничаво

Facebook е на пат повторно да го ископира Snapchat, но овој пат со една многу морничава опција која практично ги тера корисниците да...


Џон Колисон е милијардер, 2 месеци помлад од Иван Шпигел

Џон Колисон од Ирска е еден од најмладите милијардери во светот, кој е само 2 месеци помлад од ко-основачот на Snapchat, Иван Шпигел...


Microsoft го трансформираше Skype во Snapchat

Microsoft лансираше нова верзија на апликацијата за повици и допишување со нови функции кои се директно инспирирани од Snapchat, односно...


Кои 10 милијардери во Америка поседуваат 127 милијарда долари

На списокот Forbes 400 се најдоа најбогатите луѓе во САД, за кои е направена проценка на недвижностите и нивните уметнички дела...


Џон Колисон е еден од најмладите технолошки богаташи во светот

Џон Колисон од Ирска е еден од најмладите милијардери во светот, кој е само 2 месеци помлад од ко-основачот на Snapchat, Иван Шпигел. Во...


Facebook продолжува да краде со новата Bonfire апликација

Facebook без никаков пардон продолжува да краде елементи од конкурентни апликации и да ги компилира во своите сервиси. Овој пат, тоа го...


Facebook го укина клонот на Snapchat, проектот е дебакл

Facebook по само една година на постоење на Lifestage апликацијата која беше вистински клон на Snapchat реши повеќе да не се бламира и...


Facebook Stories се тестира и за десктоп

Stories опцијата официјално започна на Snapchat, па продолжи да се копира на Instagram, потоа и на Facebook...


Google сакал да го купи Snapchat за 30 милијарди долари

На сите веќе им е добро позната приказната за легендарното одбивање на 4 милијарди долари кои Еван Шпигел, основачот на Snapchat, не ги...


На Instagram има најмногу сајбер злоставување

Најмногу сајбер злоставување на интернет има на Instagram, во споредба со сите други социјални мрежи. Во истражување, 7% од испитаниците...

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm