Новости

Најдобриот технолошки уред на светот за Стивен Вознијак!

Успехот на Apple се должи во најголема мера на Стив Џобс и неговата визија и харизма. Меѓутоа, компанијата сепак немаше да реализира...


iOS со рекордно долготрајна поддршка за постари iPhone-и

Apple овозможува подолго време софтверска надградба и за постарите iPhone модели, затоа сите велат „iPhone, си е iPhone“. Телефоните...


Најново видео од „вселенскиот брод“ на Apple

Секоја година се објавуваат по неколку видеа од напредувањето на кампусот на Apple...


Стив Балмер: „Најлудата работа што Microsoft ја направи“

Apple денес е најголема компанија на светот...


iCar настапува на сцена во 2019 година?!

После смртта на Стив Џобс медиумите зборуваат за три потенцијални проекти на Apple...


Apple е многу поинаков од времето на Стив Џобс

Луѓето постојано го споредуваат денешниот Apple со оној пред 7-8 години, кога во тоа време управуваше Стив Џобс...


Видео: Погледнете како Стив Џобс ја предвиде иднината во 2007

Стив Џобс многумина го сметаат за еден од најголемите иноватори и визионери, но всушност неговата најголема моќ лежеше во фактот што беше...


Apple-овиот спејсшатл напредува со полна пареа

Напосредно пред да замине Стив Џобс се појави последен пат најавувајќи го проектот со огромниот објект...


Лудото ривалство меѓу Swatch и Apple

Сигурно ќе се зачудите која е поврзаноста меѓу луксузнипот бренд на часовниџи и најбогатата технолошка компанија на светот, но вусшност...


Apple го спрема ултимативниот ѕвер за патиштата

Излегоа информации дека се подготвува автомобил за 2020 година...


Првиот iPhone бил во 1998 и изгледал вака

Долго пред Apple да го лансира легендарниот паметен телефон iPhone, постоел негов претходник кој изгледа како стар фиксен телефон со...


Apple доминира - 92% профит од пазарот на смартфоните!

Apple располага со 92% од вкупниот оперативен профит на пазарот на смартфони во првото тримесечје...


Пред 8 години Стив Џобс го спаси iPhone од катастрофа

Пред точно 8 години Стив Џобс имаше задача да го претстави револуционерниот паметен телефон iPhone, но промоцијата можеше да помине...


Лери Пејџ за дебатата со Стив Џобс - Apple не вложува во човештвото

Лери Пејџ, основач и еден од актуелните директори на Google проговори за дебатите кои ги имал со Стив Џобс, основачот и главниот директор...


Комичарот Сет Роген како Стив Вознијак

Холивудските медиуми пренесуваат дека комичарот Сет Роген има најизгледни шанси да ја добие улогата на Стив Вознијак во новиот биографски...


iPhone 6 доаѓа во историското место за Стив Џобс

Apple потврди дека закажаната промоција на 9 септември ќе се одржи во Флинт центарот во Купертино, односно истата сала во која Стив Џобс...


Како Бил Гејтс го спаси Apple од пропаст

За многумина Стив Џобс е иконата на технолошката индустрија, визионерот кој прво ја основа компанијата Apple, а потоа се врати со силна...


Apple води света војна против Android

Известувањето за судските спорови меѓу Samsung и Apple веќе се претвора во шпанска серија, речиси на сите им е познато дека во прашање се...


Кој го измислил iPhone-от

Името на Масајоши Сон можеби нема ништо да ви значи, па затоа приказната ќе ја започнеме со негово претставување. Се работи за еден од...


Шекил О’Нил е најголемиот гик

Во неодамнешното интервју на Шекил О’Нил со The Wall Street Journal поранешниот кошаркар потврди дека е огромен фан на технологијата и...


Ајфонот требало да се појави во 1984

Џон Скули, поранешниот извршен директор на Apple, во последното интервју откри интересна тајна дека Стив Џобс, основачот на компанијата...

 
Најнови телефони