Новости

iPhone 15 Ultra со поголеми дизајнерски промени следната година

Лансирањето на iPhone 14 е веќе зад нас, а сега му доаѓа редот на iPhone 15. iPhone 14 Pro и Pro Max се опремени со A16 Bionic процесор....


TSMC ја зголемува цената за 3% за A17 Bionic чипот за 2023

Медиумите тврдат дека компанијата што произведува најмногу чипови во светот ја зголемува цената на чиповите. Taiwan Semiconductor...


Apple ќе биде првиот со 3nm чип од TSMC

Глобалниот производител за чипови Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) и Samsung обезбедуваат оваа година 3nm чипови. Колку...