Новости

Знаете ли зошто одредена содржина ви се прикажува на Instagram?

На официјалниот блог на Instagram, првиот човек на компанијата Адам мосери, објасни дека алгоритмите се тие што стојат зад објавите што...


Facebook ќе ве препознае и без да ви се гледа лицето

Компанијата развива алгоритам со интелигенција да препознае личност на фотографија и без да се гледа лицето на сликата...


Google го унапреди алгоритмот за пребарување

Гигантот Google објави дека го унапредил својот пребарувач на Интернет со алгоритам кој подобро ги сфаќа поимите внесени во полето за...