Новости

Новости од Nokia: Претставени Nokia 3.4 и Nokia 2.4

Претставени се новите телефони Nokia 3.4 и Nokia 2.4 со AI снимање, биометрика и голем екран, што овозможува долгорочна вредност и...


Android 11 стигна до целта, сосема нов систем

Google по неколку месеци на интезивно бега тестови и пробни верзии ја лансираше целосната и конечна надградба на најновата верзија на...


Samsung Galaxy S30 (S21): Дата, цена и спецификации

Samsung Galaxy S30 се очекува да пристигне во февруари 2021, а во меѓувреме протекоа спецификациите што се очекуваат од новиот...


Google ја пушти финалната бета верзија на Android 11

Конечната бета верзија Android 11 е веќе објавена од Google. Ако сакате да ја инсталирате на Pixel 2 серијата преку Pixel 4 серијата,...


За смартфони со 2 GB RAM нема Android 11

Google најверојатно ќе постави нови критериуми за софтверска надградба со следната верзија на оперативниот систем Android 11.


Познато е кога Android 11 доаѓа со финална верзија

Google преку презентација на YouTube откри дека официјално на 11 септември ќе биде официјално лансирана финалната верзија на оперативниот...


Google Messages со Android 11 добиваат Bubbles мени следниот месец

Google Messages подолго време се подготвува да лансира ново мени кое ќе наликува на Facebook Messenger Chat Heads, односно пораките да се...


Xiaomi наскоро почнува со бета тестирање на Android 10

Xiaomi ќе биде меѓу првите мобилни брендови кои наскоро ќе започне со бета тестирање на новата верзија на оперативниот систем Android 11,...


Android 11 со нова алатка за поврзување со надворешниот свет

Google ја претстави пробната верзија на Android 11, кој ќе пристигне со иновација што досега ја немаше. Новиот оперативен систем ќе биде...


Уште неспремен и по грешка Google го достави Android 11

Google направи голема грешка преку дел од серверите бидејќи новата бета тест верзија на оперативниот систем Android 11 ја достави до...


Првата Beta верзија на Android 11 излегува во јуни

Новите Android верзии секогаш излегуваат на Google I/O конференцијата, но поради коронавирусот, годинава е откажана. Се претпоставува...


Android 11 достапен за девелоперите - Што ќе има ново?

Google ја направи достапна првата тест верзија на мобилниот оперативен систем Android 11 која ќе може да ја пробуваат девелоперите. Целта...


Први детали за Android R

Иако постојат многу месеци до официјалната најава на новата верзија на оперативниот систем на Google, уште на почетокот на годината се...


Со Android 11 ќе снимаме видеа поголеми од 4 GB?

Google во 2014 година постави лимит на оперативниот систем Android при што не можеше да се снимаат видеа поголеми од 4 GB. Камерата штом...


Ново име и ново лого: Google најави големи промени поврзани со Android

Го нема веќе „слаткиот“ Android. Google после десет години се откажа од досегашниот начин на именување на својот мобилен оперативен...