Новости

iPhone добива нови функции, ќе има евтин iPad, Apple Watch добива редизајн

Apple WWDC ќе се одржи за неколку дена, каде што Тим Кук би можел да го претстави VR/AR уредот, за кој што велат дека може дури да го...


Вториот најголем бизнис на Apple расте непречено без разлика на продажбата на iPhone

Apple секоја година генерира милијарди долари од своите сервиси, дури и кога нема добри продажби со iPhone. Целта на Apple беше двојно да...


Apple го претстави iOS 16 со плаќање на рати преку Wallet

Apple WWDC и оваа година објави неколку новости со кои што на корисниците на Apple може да ги развеселат до 2022 година, но и подоцна....


Apple Watch сега може да се користи и за отклучување на хотелски соби

Смартфоните и носечките уреди веќе ги заменија нашите банкарски картички, картите за кино и авионските карти, а може да се користат и...


iOS 15 надградбата е официјално достапна за преземање

Три месеци откако Apple го откри iOS 15 за iPhone и iPod, финалната верзија е конечно подготвена за преземање за корисниците во светот....


Со iPhone и Apple Watch ќе ги отклучуваме автомобилите

Apple работи на иновацијата да не мора да го земаме клучот од автомобилот со нас, за да можеме да го отклучуваме автомобилот со...


Најдобриот технолошки уред на светот за Стивен Вознијак!

Успехот на Apple се должи во најголема мера на Стив Џобс и неговата визија и харизма. Меѓутоа, компанијата сепак немаше да реализира...