Новости

Apple Watch Ultra доби апликации за екстремни спортисти во App Store

Apple Watch Ultra дебитираше заедно со Apple Watch 8 и iPhone 14 серијата, минатата недела на Apple Far Out евентот. Apple Watch Ultra...


Закажано лансирањето на Apple iPhone 14, официјално со дата

Моментот што сите го чекаме е тука, на врата. Apple фановите ќе може да се израдуваат на 7 септември, iPhone 14 семејството официјално...


Робустен Apple Watch Pro ќе има иста цена како iPhone 13 Pro!?

iPhone 14 ќе биде поскап од iPhone 13 серијата, а робустната верзија на Apple Watch ќе биде иста цена како iPhone 13 Pro. Apple би можел...


Почнува „најамбициозниот период за Apple”

Пред Apple е „најамбициозниот период на претставување на нови производи во историјата“, коментирал Марк Гурман, за периодот од оваа есен...


Apple ќе ги открие iPhone 14, Apple Watch 8 и AirPods Pro 2 на 13 септември

Следниот iPhone ќе биде откриен во септември, како и секоја година: 6.1-инчен iPhone 14, 6.7-инчен iPhone 14 Max, 6.1-инчен iPhone 14...


Apple Watch 8 се усовршува за прецизно мерење на температура

Смарт часовниците во денешно време можат да следат многу параметри за нашата здравствена состојба, а со секоја нова генерација на...


Следната година ќе бидат презентирани дури три верзии на Apple Watch

Apple го спрема наследникот на Watch 7, кој ќе донесе стандардни хардверски подобрувања и нови опции: термометар, мерач на шеќер во крвта...


Зголемена побарувачката за Samsung Watch, полека се приближува кон тронот

Во третото тримесечје на 2021 година се забележани големи промени што укажуваат и на одредени трендови што можеме да ги очекуваме во...


Следните генерации на Apple Watch ќе мерат шеќер во крвта и телесна температура

За три месеци излегува новата генерација на смарт часовник на Apple. Во септември ќе го видиме самиот часовник и веќе знаеме што може...