Новости

Twitter ја отстрани значката за државно финансирање на медиуми како што се NPR

Twitter ја отстрани значката за медиуми што се „финансирани од владата“ од американското Национално јавно радио (National Public Radio -...


Дејвид Гета ја гледа иднината на музиката со вештачката интелигенција

Дејвид Гета е еден од најдобрите ДиЏеи во светот. Во интервју за BBC, Гета зборувал за еден од најголемите трендови во технолошката...


Google Play Store избриша 10 апликции поради тајно собирање на лични податоци

Google избриша повеќе од 10 апликации од Play Store, откако биле откриени кодови што собираат лични податоци од корисниците, телефонските...


Facebook остави многу корисници без пристап кон профилот

Facebook профилите на многу корисници беа оневозможени, затоа што ги следеле стандардните правила на заедницата. Оваа одлука не може да...


БИ-БИ-СИ: Хакерите може да ви го злоупотребат компјутерот за рударење преку пиратски игри

Пиратските игри најчесто хакерите ги злоупотребуваат со помош на всадување на вирус во компјутерот, кој пак го користат како алатка за...


TikTok двојно го зголеми профитот за 2020 година!

ТикТок двојно ги зголеми своите приходи и профитот за минатата 2020 година, што значи дека пандемијата со коронавирусот си го направи...


„Ако постои живот на Марс, можеби за неговото постоење се одговорни луѓето“

Научниците општо се согласуваат дека таму некаде далеку има траги на живот. Колку време ќе биде потребно да се најде, тоа е веќе друга...


Pornhub ги игнорирал и „одмаздничките видеа“ со порно материјал

Pornhub отстранил дури 80% од сите видеа, што е еднакво на 10 милиони, откако беше реагирано дека има многу содржини со злоставување на...


Google, Amazon и Wish ги стопираа нацистичките содржини

Најголемите светски интернет платформи, Google, Amazon и Wish активно се борат против нацистичките, расистичките содржини и рекламите....


Кој стои зад ширењето на дезинформации за коронавирусот на Facebook

Без оглед дали ви пратиле информација од известување од Facebook или од некој пријател, главно се работи за дезинформации што...


50 години Doktor Who - Влезете во 3D вселенската машина

Денес се одбележуваат 50 години од создавањето на Doctor Who еден од најпознатите ликови од научно-фантастичните серии кои долго време се...


BBC iPlayer Radio за корисниците на iOS

Од денес, BBC го стартува BBC iPlayer Radio сервисот, се работи за BBC радиоto, и при тоа ја лансира и BBC iPlayer за корисниците на iOS...


Олимписка апликација од BBC за iOS и Android

British Broadcasting Corporation или британската телевизиска компанија (BBC) ја претстави апликацијата 2012 Summer Olympics за iOS и...


Голем гаф на BBC

BBC го помеша логото на Советот за безбедност на Обединетите Нации со логото на популарната игра Halo.