Новости

Samsung го остави Bing со ChatGPT настрана, го враќа Google како главен пребарувач

Samsung планираше да го замени пребарувачот на Google со Microsoft Bing на своите смартфони, но ништо од тоа. Ова само потврдува колку...


Microsoft со cash back ќе привлекува корисници на Edge

Microsoft пробува на секој можен начин да го наметне новиот интернет прелистувач Edge за корисниците на Windows 10 оперативниот систем, а...


Redmi работи на мини модел како опонент на iPhone 12 mini

iPhone 12 mini е компактен 5G телефон со помали димензии и добри перформансии. A14 Bionic чипот со iPhone 12 дизајн би можело да биде...


Bing воведе Dark Mode за Android 10

Microsoft воведува Dark Mode на дел од своите мобилни апликации, а најнова меѓу нив е Bing со нова надградба за Android од која најмногу...


Yahoo со голем договор за пребарување со Google

Yahoo по пауза од 10 години повторно склучи партнерски договор со Google за добивање на резултати во пребарувачот од Google Search заедно...


Bing има најголем ќар од Android 6.0 Marshmallow

Microsoft успеа повторно да го претрка Google и тоа со неговите ресурси од Android 6.0 Marshmallow кој се уште не е официјално достапен,...


Google изгуби уште една голема битка

Google полека го губи теренот за најпрофитабилниот сервис Search кој повеќе нема да биде дел од веб гигантот AOL и од јануари 2016 ќе...


Во Windows 10 ќе се обединат Nokia HERE и Bing Maps

Microsoft откри дека во најновата тест верзија на Windows 10 е вклучен новиот мега сервис за мапи и навигација кој е спој на најдоброто,...


Microsoft со Bing го освои екранот на Android

Microsoft лансираше втора посебна апликација за Android која се користи за замена на заклучениот екран и пласман на виџети, кратенки и...


Intel понуди Windows 8.1 компјутер во USB стикче

Intel има прилично интересен иновативен производ кој ќе може било кој HDMI монитор или дисплеј да го претвори во целосно функционален...


Microsoft апликациите наскоро за Android и iOs

Microsoft под водство на Сатја Надела конечно води нова политика на широка достапност на интернет сервисите и апликациите, а тој тренд...


Се чуствувате изгубени - Bing Maps има решение

Bing Maps се еден од најкористените сервиси за мапи и навигација, веднаш зад Google Maps и Apple Maps и досега беа ставени во сенка како...


Cortana ќе го апсорбира целиот интернет

Cortana е првиот глaсовен асистент на Microsoft кој ќе дебитира во новата верзија на оперативниот систем Windows Phone 8 и според првите...


Microsoft ќе дели подароци за користење на Bing

Microsoft реши да го одврзе кесето и да ги награди своите верни корисници кои наместо Google ќе го изберат интернет пребарувачот Bing....


Bing е подготвен да го руши Google

Microsoft објави дека Bing нивниот интернет пребарувач е конечно подготвен да се соочи со Google со целата сила бидејќи е завршен...


Апликација на денот - Bing открива нов свет за Android

Најверојатно досега на сите ви е познато дека Bing е интернет пребарувач кој е еден од најголемите конкуренти на Google и е нашироко...


Siri излегува од Beta фаза со големи промени

Гласовниот асистент Siri на 18 октомври кога е закажана промоцијата на новиот оперативен систем iOs 7 ќе излезе од бета фаза. Apple го...


Пристигна Bing Translator за Windows Phone 8

Во случај веќе да имате телефон со Windows Phone 8, еве една корисна апликација.


Bing Maps вели дека не постојат Израел, Јапонија и Јужна Кореја

Покрај Apple Maps, и Bing Maps за Windows Phone 8 почнаа да промашуваат земји, од 110-те кои ги покриваат.


Први детали за Windows Phone 7.8

Невобичаено долго се чека на надградбата на постарите уреди на Windows со најновите алатки од последната верзија Windows Phone 8. Додека...


AccuWeather ќе ја кажува прогнозата и на Windows RT/8

Ако имате среќа во блиска иднина да дојдете до Windows 8, тогаш ќе ви биде мило да дознаете дека AccuWeather ќе пристигне на овој нов OS.