Новости

Вселенската капсула на Џеф Безос се поблиску до лет со човечки екипаж

Blue Origin, приватната вселенска компанија во сопственост на Џеф Безос, го реализираше 14-от пробен лет со вселенската каспула New...


Првата мисија на Blue Origin ќе се реализира наскоро

Првата мисија на Blue Origin, компанијата на сопственикот на Amazon, Џеф Безос, наскоро ќе се реализира со човечки екипаж. Тестирањето...


Џеф Безос веќе не е најбогат човек на светот!?

Сопственикот на Amazon и Blue Origin, Џеф Безос, речиси 4 години беше најбогат човек во светот, но веќе не. Ексцентричниот претприемач и...


Џеф Безос и Blue Origin ќе ја испратат првата жена на Месечината

Џеф Безос мултимилијардер и најбогатиот човек на планетата има нова амбиција за освојување на Месечината преку неговата приватна...


Blue Origin - историско вертикално слетување на ракетата

Компанијата Blue Origin изведе совршено вертикално слетување на ракетата New Shepard...


Amazon ќе лансира ракети веднаш до НАСА

Технолошкиот гигант Amazon преку својот основач Џеф Безос ќе се вклучи во вселенската трка во приватниот сектор и неговата компанија Blue...