Новости

Ќе се напиете ли од пивото што ви го сервира роботот Spot

YouTube креаторот Мајкл Ривс го искористил роботот Spot од Boston Dynamcs за точење пиво. Тој го програмирал Spot да препознае чаша на...


Роботот Spot користен за вежби во француската војска

На Twitter се објавени снимки со новиот Spot робот на француската војска за време на вежба. Вежбите се изведувале во акција со роботи и...


Роботот куче за прв пат сретна вистинско куче

На интернет е објавено видео со жена што го шета своето куче робот во Форт Пирс, Флорида, кое го крстила Scrappy. Станува збор за...


Роботите што играат го оставија и Илон Маск без збор

Boston Dynamics дефинитивно е број еден во светот во развојот на роботиката. Нивните роботи веќе може да совладаат секакви вештини. Во...


Кучиња роботи ќе го освојуваат Марс за НАСА

Американската вселенска агенција НАСА планира при следните мисии на Црвената планета да користи и роботи кучиња, особено за внатрешните...


Роботот Spot е пуштен во продажба за широките народни маси

Роботот Spot, на американската компанија Boston Dynamics е модуларна платформа дизајнирана за едноставно конфигурирање со помош на бројни...


Роботот Spot како возач на рикша, тестиран од Адам Севиџ

Роботската компанија Boston Dynamics минатите години објави многу видео записи со кои го покажа напредокот во развој на своите роботи....


Американската полиција го тестира страшниот роботски пес Spot

Од една страна е застрашувачки, а од друга страна импресивно, тоа што песот Spot може самостојно да го направи. Роботскиот пес Spot од...


Роботот Atlas ги демонстрираше новите гимнастички вештини

Роботската компанија Boston Dynamics на секои неколку месеци објавува видеа со кои покажува колкав напредок оствариле со развој на своите...


Atlas робот тестиран во шума одлично држи рамнотежа

Научниците најголем предизвик е да создадат хуманоиден робот...


Google има ново опасно роботче миленичe

Google го претстави новиот робот Spot кој наликува на куче и од компанијата веќе го прогласија за свое милениче. Spot е помала верзија на...