Новости

Google ја пушти финалната бета верзија на Android 11

Конечната бета верзија Android 11 е веќе објавена од Google. Ако сакате да ја инсталирате на Pixel 2 серијата преку Pixel 4 серијата,...


Apple реши нов проблем со iOs 12

Apple пушти нова софтверска надградба за оперативниот систем iOs 12 кој откако беше лансиран минатиот месец покажа дека има голем број на...


Внимавајте кога плаќате, Samsung откри баг во скенерот за отпечатоци

Лиза Нејлсон од Англија открила дека има багови во ултрасоничната технологија на Samsung за отпечатоци во скенерот под дисплејот. Кога...


Apple со новата верзија на iOs 9.0.2 решава проблеми

Apple ја пласираше втората помала надградба на оперативниот систем iOs 9 со цел да се решат сите непредвидени проблеми со кои се...


Apple веднаш реагираше со iOs 9.0.1 за грешките во системот

Apple лансираше помала надградба со iOs 9.0.1 која ќе биде наменета за надминување на повеќе помали грешки во системот кои корисниците ги...


Nexus уредите добија безбедносна надградба

Google ја лансираше најновата надградба на Nexus уредите со која се штитат од сите можни пропусти во системот кои може да бидат...


Итно надградете го Windows за да се спасите од багови!

Microsoft апелира итно да се инсталира најновата надградба на сите Windows оперативни системи...


Siri - катастрофални софтверски проблеми

Ако побара корисникот од Siri да му го наполни телефонот до 100%, ќе се случи чудна работа...


Трик пораките кои го кочеаа iPhone ќе ги снема

Apple најави дека ќе се ангажира да го реши проблемот со апликацијата iMessage со трик пораките кои откако ќе ги примите на заклучениот...


iOs 8.2 ги реши маките на iPhone и стартуваше со Apple Watch

Apple ја лансираше најголемата надградба на оперативниот систем iOs досега која нуди решение за сите претходно пријавени проблеми. Apple...


Откриени сите промени во iOS 8.2 - Еве што сработи Apple

Apple за прв пат овозможи јавно тестирање на новата надградба на оперативниот систем iOS 8.2 за конечно да бидат откриени сите...


Apple ја пушта iOS 8.1.3 надградбата оваа недела

Според повеќе извори Apple се подготвува за пуштање на нова iOS 8.1.3 надградба на оперативниот систем која веќе е доставена до...


Голема грешка откриена во Android 5.0.1 Lollipop

Корисниците на уредите кои работат на Android 5.0.1 Lollipop, меѓу кои и Nexus 4, Nexus 5 и Nexus 7 се жалат на огромна грешка во...


iOs 8.1.1 колку е добар толку е и лош

Главната цел на новата верзија на оперативниот систем iOs 8.1.1 беше да се надминат првичните проблеми во софтверот поврзани со губење на...


Откриена првата грешка во Android 5.0 Lollipop

Google започна со доставата на најновата верзија на оперативниот систем Android 5.0 Lollipop до своите Nexus смартфони и таблети, а му се...


Apple одма ја зезна работата со iOs 8.0.1

Apple на само една недела од пласманот на iOs 8 побрза да ја лансира првата надградба на оперативниот систем која наместо да ги подобри...


Сите грешки во системот на iOs 7

Во фан борбата меѓу Android и iOs долго време се чека Apple да покаже слабост и да лансира верзија на оперативниот систем која ќе има...