Новости

Индустријата со видео игри пораснала за 26% во јуни

Повеќето забавни индустрии ги доживуваат најтешките моменти поради пандемијата со коронавирусот, а индустријата со видео игри ги бележи...


Call of Duty прва на листата од најпродавани игри за 2019

Nintendo Switch е најпродаваниот гејминг хардвер за 2019 година. Гејминг секторот од година на година е се појак, затоа е чудно што...


Каква акција ќе донесе Call of Duty: Black Ops III

Студиото Activision повторно ќе стои зад акционата игра Call of Duty која од футуристичката приказна сега ќе се врати на тајните операции...


Ова се спецификации за новата Call of Duty

Мејнстрим студиото за изработка на игра Activision ги соопшти минималните и препорачаните спецификации кои вашиот компјутер треба да ги...


Кевин Спејси е страшен негативец во Call of Duty: Advanced Warfare

Пласманот на новите наслови на Call of Duty од година во година помина со се помал ентузијазам бидејќи игрите не донесоа нешто...


Call of Duty: Advanced Warfare - Акцијата се сели во иднината

На првиот ден од Е3 Саемот на забавни индустрии Microsoft со XBox имаше одлична промоција во соработка со Activision кои стојат зад уште...


Oсум професионални играчи на „Call of Duty“ заработиле над 100 илјади долари

Од појавувањето на играта „Call of Duty: Black Ops 2”, во ноември минатата година, осум играчи имаат заработено повеќе од 100.000 долари....


Microsoft ќе продава модерни игри во Windows 8 store

До пред извесно време, иднина на понудата на игри во Windows 8 store не беше извесна поради строгите стандарди за контрола на содржина.


Call Of Duty ELITE за iPhone

Во ноември, Activision, при претставувањето на Call of Duty: Modern Warfare 3, престави нова услуга со име Call of Duty Elite, а сега има...


Call Of Duty ELITE за iPhone

Во ноември, Activision, при претставувањето на Call of Duty: Modern Warfare 3, престави нова услуга со име Call of Duty Elite, а сега има...