Новости

Маск го враќа Трамп на Twitter, но дали ќе се врати?

Илон Маск е новиот шеф на Twitter, кој најави дека ќе го врати профилот на поранешниот американски претседател Доналд Трамп....


Facebook го суспендирал профилот на Трамп на две години

Facebook објави дека суспензијата, која што ќе трае најмалку две години од 7 јануари оваа година, кога профилите на Трамп веќе биле...


На врвот на популарноста, Apple, Google и Amazon го исфрлаат Parler од интернет

Големите технолошки компании Amazon, Apple и Google ја прекинаа врската со социјалната мрежа што е омилена на Доналд Трамп, заканувајќи и...