Новости

Не верувајте во се што ќе ви напише chatbot-от

Една од потенцијалните способности за користење на генеративната вештачка интелигенција е нејзиното искористување за создавање на...


IBM: Не верувајте во се што ќе ви напише chatbot-от

Една од потенцијалните способности за користење на генеративната вештачка интелигенција е нејзиното искористување за создавање на...


Илон Маск му го „лапна“ „ai.com“ домејнот на OpenAI

AI.com домејнот беше во сопственост на компанијата OpenAI, која што ја поседуваше оваа веб страница без да оперира со неа, туку ги...


Google пребарувачот може да се применува како поточен од Bard и ChatGPT

Google тврди дека неговиот пребарувач е поточен со информации и затоа неговиот chatbot Bard, како и ChatGPT, мора да го применуваат,...


ChatGPT апликацијата официјално пристигна на Android

ChatGPT апликацијата на Android е веќе бесплатно достапна за преземање во Google Play Store. Регистрацијата за апликацијата е отворена...


OpenAI ја објави новата Android апликација на ChatGPT!

OpenAI пред два месеца ја објави iOS апликацијата за AI chatbota ChatGPT, најавено беше и за Android. Сега и официјално ChatGPT...


Apple е во фаза на развој на сопствен "Apple GPT" !?

Apple е во фаза на развој на вештачка интелигенција што ќе биде конкуренција на Chat GPT, се наведува во извештајот објавен во средата....


Google Bard стана достапен и во Македонија!?

Четботот Google Bard со вештачка интелигенција од вчера стана достапен и во нашата земја. Bard моментално е достапен на над 40 нови...


ChatGPT бележи пад на посетителите, дали AI не им е интересен на корисниците

После неколку месеци популарност, ChatGPT се соочува со првиот пад. Според податоците на аналитичката компанија Similarweb, за прв пат...


ChatGPT ќе ви помогне да го испланирате следното патување на Booking.com

За некои планирањето на патувањето е вистинско задоволство, додека за други е голема мака што бара многу слободно време и цврста волја....


Google го претстави RoboCat, кој може да направи револуција во роботиката

ChatGPT ја започна револуцијата во развојот на вештачката интелигенција, особено што овој chatbot ни ги отвори очите за можностите и...


Samsung развива сопствен chatbot со вештачка интелигенција!?

Вештачката интелигенција и chatbot-овите за кратко време се претворија во дел од нашето секојдневие. Истражувањата покажуваат дека ChtGPT...


ChatGPT е хакиран, одјавете се од профилот, можеби сте веќе на Dark Web

Ако користите ChatGPT, мора да бидете внимателни, затоа што на интернет се објавени над 100.000 лични податоци од ChatGPT профилите и се...


ChatGPT е доведен под знак прашалник во Европската унија

ChatGPT станува под знак прашалник, дали ќе се користи во Европа. Доколку се прифати актуелниот предлог за Акт за вештачката...


Samsung го остави Bing со ChatGPT настрана, го враќа Google како главен пребарувач

Samsung планираше да го замени пребарувачот на Google со Microsoft Bing на своите смартфони, но ништо од тоа. Ова само потврдува колку...


Apple забранува на вработените да користат ChatGPT и било каков AI chatbot!?

Само што беше официјално објавено дека OpenAI лансира iPhone апликација за ChatGPT, Apple им забрани на вработените да користат AI...


OpenAI лансира официјална ChatGPT апликација за iOS, Siri не реагира

ChatGPT оди на мобилните телефони на Apple, OpenAI официјално лансираше апликација за iOS мобилни телефони, која што ќе им овозможи на...


Подобрата верзија на ChatGPT

Google само што го надгради својот AI ChatBot: Bard, кој ќе биде бесплатен. Bard е подобар во 5 нешта во споредба со ChatGPT: 1....


Google го менува начинот на пребарување, што би можело да биде лоша вест за издавачите и порталите

После претставувањето на ChatGPT, медиумите пренесуваат дека во канцелариите на Google се одржани повеќе кризни состаноци, затоа што...


AI пребарувањето кај Google тукушто стана понапредно

Покрај хардвер, Google претстави и нови опции за својот пребарувач, кој отсега ќе применува AI chatbot за одговарање на прашањата на...


Шефот на OpenAI откри новости за ChatGPT

Компанијата OpenAI е од отворен тип кога станува збор за алгоритмите, машинското учење и куп на податоци што ги користеле за развој на...