Новости

Snapchat додава нови функции за родители во Family Center

Snapchat Family Center беше претставен минатата година, кој беше еден од најважните чекори на Snapchat, овозможувајќи им на родителите...


Видео игрите влијаат позитивно кај децата и младите

Видео игрите често се обвинуваат дека негативно влијаат врз децата и младите. Истражувањата се почесто докажуваат дека умереното играње...


Малиот потрошил над 16.000 долари од сметката на мама на iPad

Џесика Џонсон од САД е само уште еден од примерите со родители што им даваат телефони и таблети на децата без надзор. Apple и Google им...


Децата не штедат веќе пари на бомбони, туку за Fortnite и Apple

Детството во дигиталната ера радикално се разликува од начинот на растење во минатото. Наместо на воздух и во игра, се повеќе деца го...


Tesla развива сензори што препознаваат кога детето е ставено во врел автомобил

Во САД веќе над 50 деца се починати откако се оставени во врел автомобил во 2018 и 2019 година, а таков несреќен случај може да се случи...


Умко.мк - едукативна македонска апликација за деца

Новата едукативна македонска апликација за деца во предучилишна возраст, од 4-7 години...


Google ќе донира за бегалците

Бегалците минуваат по илјадници километри за да најдат засолниште и затоа им е потребна помош...


Look at me апликацијата им помага на децата со аутизам

Аутизмот за жал е се поприсутен и голем број на деца страдаат од оваа состојба која им ја отежнува комуникацијата. Samsung се реши да им...