Новости

Samsung подготвува нов Chromebook со мега батерија и QLED дисплеј

Samsung во февруари најверојатно ќе лансира нова верзија на лаптопот Chromebook специјализиран за работа со Chrome OS и екстензии за...


Samsung Galaxy Chromebook: 2-во-1 лаптоп/таблет со стилус

Samsung го претстави Galaxy Chromebook, 2-во-1 уред со Google ChromeOS оперативен систем. Уредот може да се користи и како лаптоп и како...


Google: Лесен и тенок, а не е смартфон

Google ја претстави и новата серија на Pixelbook лаптопите - Pixelbook Go. Тежат околу еден килограм, а дебелината им е 1см. Батеријата...


Google најде ортаци за битка со Microsoft

Директорите на најголемите технолошки компании можеби ги прекинаа војните за патенти со долги и непотребни судски спорови, но затоа пак...


Chrome OS ќе се спои со многу сервиси на Android

Google планира дополнително да го развие оперативниот систем Chrome OS кој би добил поголема функционалност за десктоп уредите со тоа што...


Google направи одлична промена во Hangouts за Chrome

Hahgouts е одлично замислена апликација за комуницирање од Google но, не го добива истото ниво на почит како и Facebook Messenger, но со...


Пристигнаа најевтините Chromebook лаптопи

Google најави два нови Chromebook лаптопи кои се најевтини досега и ќе се продаваат по цена од само 149 долари. Chromebook лаптопите...


HP Chromebook 14 Touch ќе допре до корисниците

HP ја продолжи серијата на Chromebook лаптопи со новиот HP 14 Touch кој е одлично дизајниран, има ефикасен хардвер и совршен WLED дисплеј...


Android е фантастичен бидејќи работи на се

Предноста на отворена платформа како Android е што може апликациите да ги користитие на различен вид на уреди, а еден од првите чекори на...


Google подготвува нов мобилен OS?

Системот на Google, Chrome OS, започнува да доминира врз сè повеќе хардверски платформи, со што се приклучува во војната на процесорите.