Новости

Google TV Home за најновиот Chromecast достапна во Play Store

Новиот Chromecast е во комплет со Google TV, кој беше претставен на последната конференција на Google, кој за прв пат го иаме со...


Google спрема нов смарт телевизиски уред за стримање

Sabrina ќе биде новиот технолошки уред за телевизиско стримање со Android оперативен систем. На интернет веќе се појавија и слики како ќе...


Екстра попуст за премиум Android OLED телевизор на Sony

Моделот SONY BRAVIA OLED KD65AG8BAEP се одликува со најновиот тип на дисплеј - OLED, кој не може да биде евтин, се разбира, со оглед на...


Time ги објави топ најважните уреди во минатите 10 години

Како што доаѓа новата деценија, така правиме ретроспектива на минатите десет години за најдобрите и најлошите уреди, филмови, серии,...


Google го лансира Stream за лесно да префрлате музика и видеа меѓу уреди

Google постојано ги подобрува своите сервиси за полесна интеракција меѓу различни уреди. Dubbed Stream е новата алатка што им овозможува...


Google Chromecast претвара стари телевизори во Smart TV

Google Chromecast ги претвара старите телевизори во смарт-телевизори...


Нови Nexus 5X и Nexus 6, Android Marsmallow, Chromecast 2 на 29 септември

Google и официјално го закажа 29 септември како масовен промотивен настан на кој не очекуваат еден тон новитети. Вообичаено Google нема...


Google Chromecast 2 ќе има побрзa Wi-Fi конекција

Google најверојатно работи на втор Chromecast приклучок со Wi-Fi конекција за користење на интернет сервиси на вашиот смарт телевизор со...


Android TV е нов свет на забава - Дознајте ги сите детали

Google имаше полни раце работа во изминатите неколку денови претставувајќи нов софтвер за сите области, од новиот Android L, нови смарт...


Google го носи Chromecast во Европа

Google конечно ќе го понуди мултимедиа плеерот Chromecast на европско тло, а исто така ќе го зголеми и присуството на Nexus 5 и Nexus 7...