Новости

Google Search целосно потемнува

Google целосно ќе воведе Dark Mode за веб и десктоп верзијата на Google Search интернет пребарувачот и ќе им овозможи на самите корисници...


Skype за мобилни уреди доби повеќе новитети

Skype лансираше нова верзија за Android и iOs во која се вклучени цел репертоар на новитети за двете мобилни платформи кои ќе ви бидат од...


Facebook целосно потемнува и на iPhone

Facebook наскоро ќе ја потемни и верзијата на мобилната апликација за корисниците на iPhone со што ќе го заокружи Dark Mode изборот на...


Google Maps премина на темната страна

Google полека ги комплетира целосното преобразување на сите системски апликации кои се прилагодени за работа со Dark Mode менито што фати...


Веќе стариот но, добар Xiaomi Mi Mix 3 со голема надградба

Xiaomi покажа дека се грижи и за постарите смартфони од високите класи. Сега успеа да го надгради Xiaomi Mi Mid 3 моделот со најновата...


Moto G8 Plus ја добива надградбата со Android 10

Motorola Mobility го започна процесот за достава на новата верзија на оперативниот систем Android 10 моделот што значи продолжена...


WhatsApp доби еден тон новитети и подобрувања

WhatsApp која е во сопственост на Facebook ќе треба да се потруди да ги убеди корисниците дека и натаму целосно ја гарантира приватноста...


Пријатно изненадување за корисниците на Samsung Galaxy Tab S4

Samsung Galaxy Tab S4 е стар таблет, лансиран пред 2 години. Моделот претходно беше надграден со Android 9.0 Pie во 2019 година. Ако се...


Како да го пробате Dark Mode на Google Maps

Google ќе понуди Dark Mode и за Google Maps. Додека навигацијата на екранот има ноќен режим, апликацијата нема таков режим. Затоа ве...


Android 10: Пуштена надградбата за Samsung Galaxy Tab S5e

Добра вест за сите корисници на Samsung Galaxy Tab S5e. Долгоочекуваниот Android 10 веќе е објавен за надградба на технолошките уреди....


Facebook наскоро целосно ќе „потемне“

Facebook долго време ја подготвува Dark Mode верзијата на главната мобилна апликација за Android и корисниците се нетрпеливи за целосната...


Dark Mode сега достапен и на Google Assistant

Google на своите апликации Search и Assistant овозможи корисниците да го акивираат режимот на работа со темен екран Dark Mode, како за...


Протече скриншот од dark mode за Facebook на iOS

Се уште отсуствува важната функција од Android и iOS верзијата на Facebook: dark mode. Додека Messenger и Instagram веќе се надградени со...


Samsung Galaxy A30s стигна до надградбата со Android 10

Samsung Mobile ја започне софтверската надградба за еден од почетните смартфони во средната класа Samsung Galaxy A30s со последната...


Motorola One доби многу промени со Android 10 надградбата

Motorola Mobility покажува зошто е важно да се има блиско партнерство со Google бидејќи корисниците на нивните смартфони редовни и...


Xiaomi Mi A3 се враќа на надградбата со Android 10

Xiaomi Mi A3 ја продолжи надградбата на оперативниот систем со најновата верзија на Android 10 откако првично беа пријавени повеќе...


Google Play целосно го активираше Dark Mode

Google целосно го активираше Dark Mode за мобилната апликација Play Store каде сега сите содржини се прикажани со темно мени што е...


Google Play добива Dark Mode

Google наскоро ќе ја активира темната тема за мобилната апликација Play Store најпрво на Android, а потоа и на останатите платформи на...


Facebook Lite „потемне“ пред главната апликација

Facebook ја започна глобалната надградба на мобилната апликација Facebook Lite со новата опција за Dark Mode за потемнување на сите...


Dark mode на Google Translate конечно за Android и iOS

Мобилната апликација Google Translate конечно добива целосна поддршка за користење на Dark Mode на мобилните платформи Android и iOS.


Xiaomi Mi A2 ја доби надградбата со Android 10

Xiaomi ја стартуваше софтверската надградба за смартфонот од средната основна класа Xiaomi Mi A2 кој сега стигнува до најновата верзија...