Новости

5G за секого: Македонски Телеком ги претставува T Phone и T Phone Pro

Првите телеком 5G смарфони имаат големи екрани, камери со висока резолуцијаи премиум дизајн по пристапна цена T Phone и T...


Telekom Electronic Beats и Борис Брејча го промовираа виртуелниот свет на „Beatland“ во метаверзумот

Дојче Телеком влезе во метаверзумот! Преку сопствената музичко-иновативна платформа Telekom Electronic Beats (TEB), Телеком го претстави...


Саемот во Хановер ги ангажираше Deutsche Telekom и Siemens за изградба на мега 5G кампус

Германскиот оператор Deutsche Telekom и индустрискиот производител Siemens ќе градат две одделни приватни 5G мрежи на локацијата каде што...


Водафон Германија со својата 5G мрежа опфаќа 10 милиони луѓе

Германскиот оператор Водафон Германија објави дека неговата 5G мрежа во моментов опфаќа 10 милиони луѓе низ целата земја. Во...


Huawei и 5Г во Германија, што се случува?

(Берлин, Дизелдорф) - Германија не сака да го исклучи контроверзниот кинески добавувач на мрежна опрема, Huawei, од мобилната мрежа 5G,...


Дојче Телеком и Били Ајлиш го слават дигиталниот оптимизам на Генерацијата Z

#WhatWeDoNext – платформа за млади за креирање подобра иднина преку технологијата Кампањата почнува на 12 август, Меѓународниот ден на...


Сноуден: WhatsApp е направена за да профитира од вашите податоци

Истиот ден кога Германскиот уставен суд и забранил на германската обавештајна служба (BND) да ја следи интернет комуникацијата на...


MWC: „Откажавме поради виша сила“, а шпанската влада: „Немаше потреба од откажување“

Официјално поради страв од ширење на коронавирусот е откажана телекомуникациската конференција Mobile World Congress (MWC) во Барселона....