Новости

Европската унија спрема дигитален здравствен пасош

На пленарна седница во Европскиот одбор за регионот се расправало за дигитални здравствени пасоши во ЕУ. За слободно движење на луѓето...


Апликациите на мобилниот може да ја зголемат физичката активност

Новите истражувања покажуваат дека апликациите на смартфоните ги поттикнуваат корисниците повеќе да се движат и да ги бројат стапките...


Samsung ќе го подобри здравјето на луѓето

Samsung промовираше нова хардверска и софтверска платформа Digital Health која е од отворен карактер и свој придонес може да даде секој...