Новости

Google Wallet: Нова апликација со дигитална лична карта,возачка дозвола,кредитна картичка,клучеви...

Google си останува на паричникот со новата Google Wallet апликација, што доаѓа наскоро во 40 земји. Ќе биде достапен со Android и Wear...


Видео со несреќа на Tesla возило, компјутерот управувал

Илон Маск веќе со години зборува дека неговите возила ќе бидат усовршени до тој степен што компјутерот ќе управува подобро со возилото,...


Специјални камери ќе ловат возачи што користат смартфони

Австралиските власти ќе воведат нови специјални камери со кои ќе може да се детектираат возачите кои додека управуваат со моторното...


Volvo го претстави компјутеризираниот Concept 26

Автомобилската индустрија се фокусира на самоуправувачки возила како идна технологија...


Полицијата стопирала Google автомобил - возел пребавно

Најголемото прашање за автономните автомобили е кој ќе ја сноси одговорноста за сообраќајните несреќи...


Автоматското возење е новиот голем тренд

Можеби Tesla го популаризираше концептот на автономни возила кои ќе функционираат без команди од возачот, но овие технологии веќе ги...


Автомобилот на Google нема волан и педали

Google е подготвен да го тестира смарт автомобилот во отворен сообраќај кој самиот се управува и возачот воопшто нема потреба од волан и...


Гласовното пишување пораки е опасност во сообраќајот

Според ново истражување спроведено од Институтот за сообраќај во Тексас гласовното пишување на SMS или e-mail пораки е опасно и ја...


Не пишувајте пораки додека возите

Сигурно досега некој ве опоменал дека пишувањето на СМС пораки додека возите е многу опасно, но доколку и понатаму мислите дека не ви...