Новости

Фејсбук Месинџер е голема закана за безбедноста на интернет

Експертот за сајбер безбедност, Зака Дофман, тврди дека Фејсбук Месинџер е закана за приватноста за корисниците. Според него, не треба да...


Ист профил на WhatsApp ќе може да го приклучувате на 4 уреди

Одлични вести за сите 2 милијарди корисници на WhatsApp, со неколку новитети. Првата новост е поддршката за повеќе уреди со цел да може...


Facebook нема абер од целосна енкрипција на пораките

Facebook нема абер од воведување на целосна енкрипција на пораките во брзо време и овој проект според компанијата е е долгорочен односно...


Zoom ќе има end-to-end енкрипција за состаноци од 19 октомври

Zoom официјално објави дека end-to-end encryption (E2EE) ќе има како опција за корисниците што не плаќаат и што плаќаат претплата на Zoom...