Новости

Instagram и Messenger се интегрираат и преточуваат во едно

Facebook го презентираше новиот начин на допишување пред 1 година, а тоа важи за сите апликации што се во сопственост на Марк Цукерберг....


Facebook Messenger додаде споделување на екранот

Facebook продолжува со заложбите за поддршка на корисниците во време на КОВИД-19 пандемијата со нови функции во бесплатните алатки и...


Се спојуваат Facebook Messenger и WhatsApp?

Facebook во својот стратешки план има за цел да ги спои сите друштвени мрежи и платформи кои го поседува, но тоа може да биде опасно за...


Анонимуси се фалат дека се одговорни за проблемите со Facebook, Instagram, Messenger

Во текот на целиот ден корисниците паралелно пријавувале проблеми со објави на Facebook, но целата работа кулминирала во понеделник...


Instagram повеќе се користи како извор за информации од Тwitter

Instagram се покажал како подобар извор за информации од Twitter, тврди најновото истражување на Институтот на Ројтерс за дигитални...


Facebook додава Face ID технологија во Messenger апликацијата

Facebook воведува нов начин на испраќање пораки на чет во Messenger апликацијата. Се тестира новата биометриска технологија - Face ID или...


Instagram се вклучи во КОВИД-19 напорите - На видео чат до 50 луѓе

Instagram е најновата социјална мрежа која ги зголемува капацитетите со цел да одговори на напорите за справување со КОВИД-19 пандемијата...


Од WhatsApp директно на Facebook Messenger Rooms

WhatsApp наскоро може да добие нова функција која ќе овозможи да се приклучите директно во видео повик преку Facebook Messenger Rooms со...


Facebook лансираше самостојна апликација Messenger за PC

Она што веќе долго време го правиме на нашиот смартфон, сега ќе може да го правиме и на персоналните компјутери. Facebook лансираше...


Facebook Messenger ќе ги лимитира Forward пораките

Со цел да се бори против дезинформации, Facebook ќе го лимитира препраќањето на пораки од четот на Messenger. Конкретно, се лимитира...


Facebook Messenger е двојно помал и побрз за iPhone

Facebook лансира нова верзија на мобилната апликација Facebook Messenger за iPhone која сега зафаќа двојно помалку простор и е за два...


Што е следно ново за Instagram?

Instagram имајќи во предвид дека е дел од иста компанија како и и Facebook наскоро се очекува да воведе нова функција која на тие кои...


Сакате да користите Facebook Messenger без Facebook? Не може!

Facebook поседува неколку платформи за допишување во своја сопственост, а Facebook Messenger долго време беше дел од Facebook и за негово...


Со Facebook Messenger ќе се дружите со омилените ликови од Star Wars

Facebook реализира нова соработка со студијата Disney и Lucas Films во очи на претстојната премиера на филмскиот хит Star Wars со...


Facebook Pay е новиот обид на Цукерберг за пробив на финансискиот пазар

Facebook Pay.е новиот систем за плаќање за корисниците на Facebook, што ќе овозможи испраќање пари на пријателите и други, ќе може да...


Facebook официјално призна дека ги прислушкувал корисниците

Facebook плаќа илјадници надворешни соработници со цел да ги прислушкува гласовните пораки на корисниците на Messenger. Социјалната мрежа...


Facebook претерува со форсирањето на Messenger

Facebook им оди на нерви на корисниците...


Бизнис верзијата на Facebook со мобилна апликација Work Chat

Facebook at Work неодамна профункционира како посебен сервис на социјалната мрежа наменет за комуникација, организација и споделување на...


Facebook наскоро со пораки кои автоматски се бришат

Facebook тестира сличен систем на пораки кои автоматски се бришат како кај апликацијата Snapchat по одредено време откако ќе ги прочитате...


Facebook Messenger ќе ве потсети да им ги испратите сликите на пријателите

Facebook Messenger добива нова функција Photo Magicсо која ќе ве потсетува да им ги испратите сликите на пријателите користејќи го...


Facebook Messenger пристигна за Apple Watch

Facebook ја лансираше посебната апликација Messenger и за смарт часовниците Apple Watch и корисниците отсега ќе може да испраќаат кратки...