Новости

AirTag има енкрипција и не ја меморира локацијата на уредот

Apple AirTag се мали плочки што може да ги ставите на нешта што не сакате да ги изгубите. Доколку нешто изгубите, може да го најдете со...


Qualcomm ќе ви помогне при кражба на телефонот

Qualcomm најави воведување на нов безбедносен механизам наречен SafeSwitch кој ќе го заштити вашиот смартфон при кражба и ќе спречи...


Скриени трикови во iOs 8 - Се што не сте знаеле

iOs 8 и покрај првичните проблеми со пласманот не може да се негира дека е одличен софтвер и голем напредок за Apple и корисниците. Во...


Уапсени руски хакери кои уценувале iPhone сопственици

Министерството за внaтрешни работи на Руската Федерација соопшти дека уапсиле двајца осомничени хакери поврзани со уценување на...


Крадците на iPhone добија лесна задача

Во оперативниот систем iOs 7.1 е откриен нов недостаток кој може да му помогне на некој украдениот iPhone лесно да го ресетира и да ја...


Заштитете го вашиот iPhone од кражба

Со добивањето на новиот оперативен систем iOs 7 доаѓаат и нови опции кои ќе ви помогнат да го заштитите вашиот iPhone или iPad од кражба...