Новости

Нови проблеми во Tesla, 200 работници се отпуштени од Autopilot

Tesla го згасна тимот за означување на податоци што функционира со нивниот Autopilot. Отпуштени се речиси 200 вработени и затворена е...


Видео со несреќа на Tesla возило, компјутерот управувал

Илон Маск веќе со години зборува дека неговите возила ќе бидат усовршени до тој степен што компјутерот ќе управува подобро со возилото,...