Новости

Марти Купер го откри мобилниот телефон пред 40 години, доби награда за животно дело на MWC

Марти Купер во 1973 година го извршил првиот телефонски повик од мобилен телефон, а потоа предводел тим на инженери што го креирале...


Техничарите на Apple веќе нема да ги поправаат украдените телефони

Apple неодамна им испрати порака на вработените во Apple Store и сите овластени сервиси од кои се бара да не поправаат телефони што се...


GSMA со Huawei, Еricsson, Nokia и ZTE имаат за цел опсег од 6GHz

Максималната брзина на 5G мрежата сепак зависат од пристапот и спектарот од средниот опсег. Рековме веќе дека почетниот опсег на 5G...


Huawei 5G & LTE: Првиот што го положи тестирањето на 3GPP во SCAS тестот на DEKRA

Huawei 5G & LTE: Првиот што го положи тестирањето на 3GPP во SCAS тестот на DEKRA и официјално ја помина проценката на NESAS на GSMA


MWC 2021 ќе се одржи дури во јули во Барселона

GSM асоцијацијата донесе одлука да го помести датумот за одржување на главната европска манифестација за мобилна технологија и наместо...


Здружението GSMA назначи претставник на Huawei за заменик претседател на eSIM WG1

Дејвид Пратоне, директор за европска стандардизација и развој на Huawei Consumer Business Group, е избран за заменик претседател на GSMA...


GSMA го одложува MWC поради епидемијата од коронавирусот

Организаторите оваа година одлучија - MWC оваа година нема да се одржи. И покрај најавените построги хигиенски и безбедносни мерки, сепак...


На европските корисници не им се брза да купат 5G смартфони

Во својот извештај Future of Devices, GSMA истакнува дека доаѓањето на новите технологии како што е 5G, сепак нема да ја зголеми...


Кина сака да биде лидер со најголема 5G мрежа до 2025г.

Кина очигледно сака да биде лидер во 5G мрежата, со оглед на тоа што моментално ја поседува најголемата 5G мрежа во светот. 5G услугите...


Samsung добитник на големи GSMA награди на Mobile World Congress 2013

Samsung награден на конгресот со престижните Global Mobile Awards како водечки производител на уреди и уреди кои нудат моќно корисничко...


Мобилна групација ќе се бори против скапиот роаминг

Глобалната мобилна групација GSMA, која ги застапува интересите на мобилните оператори ширум светот, ја покренува Data Roaming Costs...


Gigabyte најавува три dual-SIM телефони со ICS

Gigabyte претстави три нови смартфони со две SIM картички и Аndroid 4.0, како дел од новата GSmart ICS серија.


Gigabyte GSmart G1355 – два SIM-a и екран од 4,3 инча

Gigabyte го претстави најновиот евтин, но корисен смартфон G1355 кој доаѓа со две SIM картички и 4,3 инчен дисплеј со WVGA резолуција.