Новости

Samsung планира да лансира AR Galaxy Glasses, има нов патент

Samsung нема официјална најава, но изгледа дека планира да лансира исто така свои AR очила. Samsung поднел претходно патент за "Galaxy...


Samsung Galaxy Glass доаѓаат во септември

Samsung Mobile ќе освои нова граница во септември на настанот IFA 2014 во Берлин каде ќе ги претстави првите паметни очила Samsung Galaxy...


Samsung со првите едноделни смарт очила

Очигледно е дека Samsung сака да биде присутен во сите области и за таа цел подготвува нов уред кој ќе може да се натпреварува со Google...


Наскоро Samsung Galaxy Glass вистинскиот конкурент на Google Glass

Паметните очила на Google сеуште не се пуштени во слободна продажба, но со сигурност привлекоа огромно внимание од јавноста заради...


Samsung го доби патентот за паметните очила

Google почнува да добива причини за загриженост бидејќи наскоро нема да биде единствениот производител на пазарот со иновативните паметни...


Samsung подготвува паметни очила Galaxy Glass

По примерот на Google и Samsung најверојатно ќе произведе сопствени паметни очила кои ќе го носат заштитниот бренд Galaxy. Во светот на...