Новости

Gmail го промени интерфејсот, достапен за сите корисници веднаш

Google го освежува интерфејсот за Gmail, достапен отсега за сите корисници. Новото лице ги става Meet, Chat и Spaces како дел од...


Поздравете се со стариот Android 2, Google го испраќа во историјата

Google пушти пораки на корисниците со најстари Android софтвери деновиве, дека ќе стопираат со поддршка за Android 2.3.7 и постарите...


Google воведува ограничување за меморирање на фотографии и видеа

Google со години за сите корисници на Google Photo овозможуваше неограничено бесплатно меморирање на фотографии со висок квалитет. Како...


Достапна е нова опција за снимање фотографии од Gmail директно во Google Photos

Gmail можеби е најкористениот сервис за мејл услуги покрај Google. Сега има нова опција што ќе го олесни животот на корисниците на Gmail...


Google најави двостепенска автентификација на Gmail

Самите лозинки ќе станат минато, најавуваат од Google, за начинот на кој што корисниците ќе се најавуваат на нивните сервиси. Токму...


После месеци Google ги надгради iPhone апликациите

Google по речиси три месеци конечно лансираше софтверска надградба за вкупно пет апликации за iPhone во кои се вклучени повеќе новитети и...


Google уште не го решил проблемот со Gmail - Корисници уште се жалат

Голем број на корисници на Gmail, како што јавува Google, имале проблем со апликацијата. Во вторникот навечер веб страницата за надзор на...


Дали Google се става на тест со YouTube, Gmail, Docs

Google падна, најголемиот пребарувач и агрегатор на вести и секаков тип на информации. Заедно со него ги повлече и другите негови...


Google тврди дека не е паднат, почна големиот сеир

Google и натаму има огромни проблеми со достапноста на Gmail, YouTube и Docs, а корисниците веќе почнаа да се мајтапат на социјалните...


Целосно паднаа Gmail и YouTube на Google

Google се соочува со големи проблемите на серверите бидејќи интернет апликациите Gmail и YouTube практично воопшто не може да се користат.


Gmail Go ќе може да го симнете на било кој смартфон

Google овозможи скратената верзија на Gmail клиентот да може да се инсталира на било кој уред и не само на тие кои се дел од Android Go...


Nokia 8.3 5G со „Про“ ZEISS оптика започна со продажба

Nokia 8.3 5G вчера почна со продажба, кој беше долго очекуван. Nokia 8.3 5G е смартфон со брзина, безбедност и иновации, со цел да се...


Google, Gmail, Google Drive и Google не се отвараат

Проблем има деновиве со нормалното функционирање на Google, Gmail, Google Drive и Google Meet. Одредени корисници не можеле да се најават...


Google Chrome ќе има опција за видео-конференција до 12 луѓе

Google ќе понуди повици директно од прелистувачот Google Chrome со дури 12 луѓе истовремено, благодарение на интеграцијата со Google Duo....


Интеграција на Meet и Gmail: Google сака „да го згази“ Zoom

Секоја криза е за некого мајка, за некого маќеа. Така Zoom во оваа криза се издигна и тоа за гигантите е трн во око. Популарноста на Zoom...


Ризик за корисниците на Huawei ако преземаат апликации на Google - YouTube и Gmail

Google соопштува дека има ризик за Huawei смартфони, доколку се преземаат апликации од Google Play Store, како што се на пример YouTube и...


Gmail ќе ве штити од вируси во Office документи

Gmail воведе нов слој на заштита на корисниците од вируси кои се пренесуваат преку Office документи и тоа без никаков дополнителен напор...


Gmail воведува големи промени за повеќе инбокси

Gmail од 20 февруари на корисниците кои имаат повеќе инбокси на еден профил со различни е-маил адреси повеќе нема да им овозможува...


Трамп не успеа да ги сопре Кинезите: Huawei на второ место во 2019, пред Apple

2019 година беше одбележана со две нешта на пазарот на самртфоните, телефоните на виткање и ситуацијата со Hauwei, кој е ставен на црната...


Huawei се спрема за брзо време да ги замени апликациите на Google

Huawei веќе до крајот на 2019 година би можел да замени некои од клучните апликации на Google со своите верзии. Кинескиот производител на...


На Gmail во атач ќе одат цели мејлови

Gmail воведува нова многу необична функција со која корисниците во прилог ќе може да прикачуваат цели мејлови наместо само да прават на...