Новости

Шефот на Google: „Најважната работа што можеме да ја направиме...“

Сундар Пичаи и екипата од Google не реагираа во вистинско време кога чет-ботот ChatGPT излезе. Microsoft не губел време и вложиле многу...


Baidu почна со развој на конкуренција на ChatGPT, ќе го интегрира во пребарувачот

Освен американските компании, многу пари во вештачката интелигенција вложува и Baidu. Најпопуларниот кинески пребарувач планира да...


Ова е моментот на ранливост на Google, вклучен е алармот

Четботот на Google, ChatGPT, ги промени приоритетите на компанијата. ChatGPT не функционира како пребарувачот да прикажува линкови, туку...