Новости

Ново доживување со користење на паметните часовници Galaxy Watch4 и Galaxy Watch4 Classic

Компанијата Samsung Electronics ги претстави новите модели на часовници, Galaxy Watch4 и Galaxy Watch4 Classic и со тоа започна нова ера...


Поздравете се со стариот Android 2, Google го испраќа во историјата

Google пушти пораки на корисниците со најстари Android софтвери деновиве, дека ќе стопираат со поддршка за Android 2.3.7 и постарите...


Google Maps ќе ги насочува возачите кон еколошки патишта

Во Америка прво излегува опција на Google Maps за пренасочување кон патишта што има најмалку емитување на јаглерод диоксид во воздухот....


Google Maps ќе ве води кон "спас" од климатските промени

Google Maps ќе ја засили општествената одговорност на компанијата со тоа што преку апликацијата за мапи и навигација возачите ќе бидат...


Google уште не го решил проблемот со Gmail - Корисници уште се жалат

Голем број на корисници на Gmail, како што јавува Google, имале проблем со апликацијата. Во вторникот навечер веб страницата за надзор на...


Google Maps со подобрена навигација за велосипедисти

Google Maps ги послуша барањата на корисниците, особено на тие кои во време на пандемија со КОВИД-19 го користат велосипедот како основно...


Google Maps премина на темната страна

Google полека ги комплетира целосното преобразување на сите системски апликации кои се прилагодени за работа со Dark Mode менито што фати...


Google Maps ќе покажува каде има жаришта со COVID-19

Google најави ажурирање на Google Maps, која ќе ни помогне да согледуваме каде има најмногу заболени од коронавирусот. Опцијата е веќе и...


Google Maps прикажува целосна слика на КОВИД-19 инфекциите

Google преку апликацијата Maps воведе нов „слој“ за приказ на целосна слика со КОВИД-19 инфекциите во една област. Слојот на информации...


Внимавајте, Google Street View ги знае и вашите швалери

Google Maps знае речиси се за корисниците, па дури и за вашите партнери. Google Maps бил шпион за еден сопруг од Перу да може да открие...


Како да го пробате Dark Mode на Google Maps

Google ќе понуди Dark Mode и за Google Maps. Додека навигацијата на екранот има ноќен режим, апликацијата нема таков режим. Затоа ве...


Google Maps со надградба што ги предупредува корисниците за COVID-19

Во најновата надградба на Google Maps за Android и iOS, корисниците на сервисот ќе добијат предупредување дали некои од мерките против...


Нова алатка на Google Maps: Кои се рестораните со достава на храна

Пандемијата со COVID-19 ги удри сите држави, при што може да биде тешко да дојде до храна дома. Рестораните се затворени, но некои од нив...


Google Maps прикажува мапи врз политички погледи

Google Maps на корисници од различни држави може да им прикаже различни граници врз основа на тоа од каде потекнуваат и пристапуваат кон...


Google под истрага за преземање на конкурентот Waze

Google по речиси седум години е подложен на нова истрага од страна на Федералната комисија за трговија на САД за преземањето на...


Google Maps слави 15-ти роденден со нови опции и редизајн

Google Maps денес слават 15 години, апликацијата тотално го промени начинот на кој се снаоѓаме во просторот, како патуваме и примаме...


Лимит на брзина ќе се појавува на Android Auto

Корисниците на Android Auto кои имаат навигација преку апликацијата Google Maps при возењето ќе добиваат и известување колку изнесува...


Не му треба Google на Huawei, тој има ново решение за мапите

Новите модели на Huawei нема да може да го користат оперативниот систем на Google, па затоа размислувал како да воведе свои апликации и...


Кои мапи ќе ги користи Huawei наместо Google Maps?

Huawei се уште се соочува со блокада за соработка со американски компании без оглед што неодамна Кина и САД направија напредок во...


Huawei се спрема за брзо време да ги замени апликациите на Google

Huawei веќе до крајот на 2019 година би можел да замени некои од клучните апликации на Google со своите верзии. Кинескиот производител на...


Локални водачи ќе ви даваат препораки на Google Maps

Google Maps во десетина градови низ светот тестира нова функција ко овозможува да добивате препораки директно од локални водачи со нивни...