Новости

Microsoft започнува со Windows 365 облак сервисот за онлајн работа

Microsoft најави дека Windows ќе има облак сервис со цел поголемо прилагодување за бизнисот и учениците. Коронавирусот ја изврши...


Adobe Flash Player официјално заминува во историјата од 2021

Со последните секунди на 2020 година завршува и поддршката на Adobe за Flash Player, софтверот што со години го користевме. Тој...


Нов удар врз Flash - рекламите ќе се паузираат на Chrome

Flash досега беше владетел над владетелите со рекламите, но денес станува историја...


Flash додатокот исклучен во Firefox поради пропусти

Flash додатокот содржи 3 безбедносни пропусти...


Opera Mobile дојде до верзија 12.1

Се појави и новата верзија на пребарувачот кој за прв пат се појави на HTC Touch Diamond, а цел му беше да го замени тогаш, и сега,...


Еве зошто Facebook го „откачи“ HTML5

Марк Цукенберг, креаторот на најпопуларната социјална мрежа, неодамна изјави дека се откажува од HTML5 и преминува на својот програмски...


Во Лондон се отвора академија за мобилни

University College London и Mobile Monday London се здружија и организираа академија посветена на мобилните технологии во секој област.


Цукерберг сака подобар Facebook за Android

Најголемата социјална мрежа на светот Facebook, неодамна издаде „природна“ верзија, односно апликација за оперативниот систем iOS. Oна...


Први слики од Firefox OS

Во прилог на веста дека Mozilla се подготвува набрзо да го лансира нивниот нов оперативен систем кој се базира на HTML5, дојдовме и до...


Нема веќе Flash Player за Android

Со одлука на Adobe , од 15 август, повеќе нема да може да се преземе поддршка за Flash Player од Google Play Storе.


Facebook Messenger за iPhone ќе добие video chat?

Facebook изгледа дополнително ќе не приближи до вашите пријатели и семејство со тоа што може ќе воведе video chat за апликцијата на iPhone.


Доста е со Angry Birds

Двајца водечки инженери од гејмерското студио Rovio, производителот на Angry Birds, ќе започнат своја компанија за создавање на слични игри.


Google планира заедничка гејмерска платформа

Изгледа дека во иднина нема повеќе да играме игри низ разни платформи, туку сите ќе се играат на една унифицирана Google платформа.


Излезе најбрзиот пребарувач за Android

Пребарувачот BOLT, за кој се вели дека најбрзо ги отвора страните од сите пребарувачи досега, сега е достапен во својата бета верзија и е...