Новости

Facebook Messenger ќе ги лимитира Forward пораките

Со цел да се бори против дезинформации, Facebook ќе го лимитира препраќањето на пораки од четот на Messenger. Конкретно, се лимитира...


1 милијарда Android уреди не добиле безбедносна надградба повеќе од 1 година

Хакерите сигурно сега тријат раце, затоа што една милијарда Android уреди не добиле безбедносна надградба повеќе од една година и спремни...


Објавен е списокот со најлоши лозинки користени во 2019

Секоја година безбедносните компании објавуваат листа со најлоши лозинки од нивните профили. Мрзеливоста на корисниците и несфаќањето на...


FBI предупредува дека автомобилската индустрија масовно се напаѓа од хакери

Американската автомобилска индустрија во последно време е на голем удар од хакери, предупредуваат од FBI. Бројот на хакерски напади врз...


Руси хакирале инфраструктура за шпионирање на Западот од ирански хакери

Руското хакерсо здружение Turla ги злоупотребила иранските алатки и компјутерска инфраструктура за да хакира организации во најмалку 20...


Пробајте го сервисот на Google за поголема безбедност на интернет

Управувањето со корисничките имиња и лозинките бара внимавање со вашите лични податоци. Некои користат специјални апликации за управување...


Airbus на удар на хакери, никој не знае кој напаѓа и што бара

Низа кибернетски напади на Airbus во неколкуте последни месеци е воден преку компјутерскиот систем на неговиот добавувач. Експертите се...


iPhone може да се хакира само со праќање на една порака

Смартфоните на Apple се сметаат за побезбедни од Android, но во денешно време ниту еден уред, ниту сервис, не можеме да го сметаме за...


Apple со ултра високи награди за „хакери“ што ќе откријат недостатоци

Apple го зголеми износот за тие што ќе откријат слабости во софтверот - 1 милион долари. Apple претходно даваше 200.000 долари, за сега...


Анонимуси хакирале сајт на ISIS - поставиле реклама за Вијагра

Анонимуси ја продолжуваат војната против ISIS...


Аматери од Анонимус го обвинија CloudFlare за подршка на ИСИС

Овие денови ќе се изначитате сензационални вести дека Анонимус ги обвиниле технолошките компании за подршка на ИСИС бидејќи ги одржуваат...


Експерти тврдат - iPhone е понебезбеден од Android

Митотот дека уредите на Apple не фаќаат вируси полека паѓаат во вода со оглед на се поголемиот број на хакерски напади и ширење на штетен...


Apple Store заразена со malware!?

Оперативниот систем на Apple е главно безбеден, но хакерите секогаш го наоѓаат патот...


Tesla ангажира хакери кои ќе ги штитат електромобилите

Tesla одговори на сите медиумски паники дека модерните автомобили со компјутерски системи може да се хакираат, а со тоа возачите да се...


Еве како функционира интернетот во Северна Кореја

Најзатворената и најконтролираната земја во светот Северна Кореја сепак, има интернет и одреден степен на технологија, но пристап има...


Ким Дотком ги спаси гејмерите на Божиќ

Прославениот хакер и пират Ким Дотком е најзаслужен за прекин на хакерскиот напад врз мрежите на Xbox и PlayStation кои започнаа на 24...


 
Најнови телефони