Новости

Пронајдок на Никола Тесла од пред 100г. може да добие нова примена

Пред 100 години Никола Тесла патентирал вентил што претставува диода за течности, чија цел е да обезбеди проток на течности во една...


ЕУ вложува две милијарди евра во дигитални проекти

ЕУ се очекува да издвои околу две милијарди евра за финансирање дигитални проекти во следните седум години. Ова е дел од новиот договор...


Рајан Динг: 5G ја осветлува иднината

На прелиминарниот брифинг на Huawei за онлајн медиумите и аналитичарите во рамките на MWC Шангај 2021, Извршниот директор и претседател...


Сите работи кои Apple за iPhone 6s ги зема од Android

Apple повторно имаше моќна презентација на нови производи која секој фан и корисник го увери дека компанијата е способна за иновации и...


Паметниот штеќер u:Plug лансиран од македонско-хрватски тим

u:Plug, е иновативен паметен штекер, изработен од младиот македонски претприемач Митко Цабевски и хрватските претприемачи Иван Јелушич и...


Одлични проекти и апликации на четвртиот Стартап Викенд

Четвртиот Стартап Викенд Скопје покажа дека организаторот добро си ја завршил работата со привлекување на многу креативни и вредни луѓе...


Sony ќе инвестира во млади таленти

Sony Mobile донесе одлука за подршка на млади таленти и иноватори кои ќе креираат нови мобилни апликации, интернет сервиси или додатоци...


Google нема време за иновации

Раководството на Google се реши да ја прекине програмата за иновации според која вработените требаше да одвојуваат 20% од своето време на...