Новости

Инстаграм само за момент го промени дизајнот на апликацијата

Инстаграм тестирал за кратко хоризонтален приказ на објавите, но не кај сите, туку само кај одреден број корисници...


Instagram го симна Snapchat од тронот

За тинејџерите Snapchat беше најпопуларната социјална мрежа, но со истражувањата на аналитичката ....


Instagram Stories ќе има реакции исти како Facebook

Facebook сака од Instagram да направи повеќе промени, со кои ќе поттикне интерактивност кај своите корисници...


Instagram додаде нова опција, дали ја искористивте?

Делот за стории на Instagram стана главното место каде се пренасочија сите активности на корисниците кои станаа зависни од објавување на...


Instagram додава опција за објава на музика на Story

Instagram додава функција со која ќе може да објавите песна со времетраење од 15 секунди на Story. Веќе...


Instagram додаде и музички стикери

Социјалната мрежа Instagram постојано ги збогатува услугите за своите корисници, а сега во делот на Stories додаде нов забавен сегмент.


Сега и Instagram има портрет можност за заматување на позадината во Stories

Instagram го следи трендот на портрет фотографии со заматена позадина во нивната нова надградба


Instagram ја враќа функцијата што корисниците ја обожаваат

Instagram во 2016 година го промени хронолошкиот feed, така што прво се прикажуваат најдобрите постови. Корисниците...


Instagram ќе известува кога правите скриншот на Stories

Instagram ќе воведе опција кој ви направил скриншот на вашата слика на Stories. Кога и да го сликате екранот со нечија приказна,...


Промена на Instagram: Story не исчезнува после 24 часа

Instagram повторно го копира Snapchat и ова не е прв пат што пишуваме ваква статија. Станува збор за нова опција, преку која на посебно...


Messenger ќе ги реобјавува Stories од Instagram

Facebook Messenger ќе ја отстрани посебната опција Messenger Day од апликацијата, со цел да може да се прикажуваат истите Stories од...


Instagram Stories ќе ги гледате и од мобилната верзија на сајтот

Корисниците на Instagram кои ја немаат мобилната апликација на смартфон сега ќе може да ги гледаат објавите во Stories на пријателите и...


Facebook Stories се тестира и за десктоп

Stories опцијата официјално започна на Snapchat, па продолжи да се копира на Instagram, потоа и на Facebook...


Instagram воведе нова забавна опција за Stories

Instagram ја збогати функцијата Stories на мобилните апликации со тоа што сега корисниците ќе може да одговорат на лицата или профилите...


Instagram го „шие“ Snapchat со 250 милиони активни корисници на Stories

Ризикот кој Facebook го презеде за копирање на функциите на Snapchat во својата апликација Instagram молневите се исплатија бидејќи сега...


Facebook расте константно и доминира кај Android и iOS

Facebook оди постојано напред, без разлика на тоа што аналитичарите постојано го обвинуваат за копирање на Instagram Stories од Snapchat....


Instagram овозможи снимање на "live" видеа

Преносот на видео во живо, т.е. "livestreaming", стана стандард речиси на сите социјални мрежи, а Instagram не е веќе исклучок, затоа што...


Facebook ќе ги активира Stories за нов напад врз Snapchat

Социјалната мрежа Facebook ќе започне со глобалната активација на опцијата Stories која ќе функционира слично како Instagram Stories, но...


Instagram ги лансираше Live Stories на глобално ниво

Instagram стартуваше со глобалната достапност на новата функција Live Stories со која корисниците ќе може во живо да емитуваат кратки...


Snapchat би можел да достигне до вредност од 40 милијарди долари

Snapchat неодамна го промени името во Snap Inc. Сега се подготвува за излегување на берзата, па затоа сега се препукуваат аналитичарите...


Instagram корисниците ги обожаваат Stories

Instagram Stories излезе на пазарот пред 2 месеца, па апликацијата веќе зема замав со бројот на корисници, кои достигнаа бројка од 100...


 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm