Новости

Samsung Smart Monitor M8 отсега достапен и во Северна Македонија

Новиот Smart Monitor M8 со SlimFit Cam е достапен во четири модерни бои! Samsung Electronics ја претстави најновата линија на паметни...


Xiaomi официјално отворен со своја продавница во Скопје

Денес Xiaomi официјално ја претстави својата нова продавница во ГТЦ, Скопје и во оваа пригода ги презентираше сите свои смарт продукти,...


Samsung на SDC21 конференцијата презентираше решенија за нова ера на мрежно искуство

Програмерите, креативците и дизајнерите истражуваа нови начини за развој на растечките екосистеми на Samsung. Компанијата Samsung...


Ericsson, Telia и Qualcomm ја намалија 5G латенцијата и потрошувачката на батерија

Компаниите Ericsson, Telia и Qualcomm се здружија за да ги тестираат новите самостојни (SA) 5G можности на мрежите на операторите,...


Samsung веројатно ќе одржи девелоперска конференција во 2021, доаѓа ли One UI 4.0?

Samsung повторно ќе ја одржува девелоперската конференција во 2021 година, после COVID-годината во 2020. Девелоперскиот самит би требало...


Како регулативата влијае на безбедноста на 5G во Европа?

Зголемен фокус во Европа на телекомуникациската и 5G безбедност Во текот на изминатите неколку години, во Европа се зголеми фокусот на...


Analysys Mason: Придобивките од 5G значително ги надминуваат трошоците

Новата студија на Analysys Mason открива дека придобивките од 5G инфраструктурата може да бидат четири пати поголеми во однос на...


2021 година и целосно прилагодено технолошко искуство на корисникот

Уште од рана возраст, TM Roh, претседател и директор на мобилните комуникации наSamsung Electronics, беше фасциниран од инженерството и...


Познато е кога Android 11 доаѓа со финална верзија

Google преку презентација на YouTube откри дека официјално на 11 септември ќе биде официјално лансирана финалната верзија на оперативниот...


Најголемата продавница во светот за флегшипи на Huawei ги отвори вратите во Шангај

Huawei бешедомаќиннаголемотоотворањенанајголематапродавницаза флегшипи на Huawei воШангајнаулицата“Источен


Здружението GSMA назначи претставник на Huawei за заменик претседател на eSIM WG1

Дејвид Пратоне, директор за европска стандардизација и развој на Huawei Consumer Business Group, е избран за заменик претседател на GSMA...


CES 2020: Samsung открива нова категорија на иновативни aпарати за домаќинство

Модуларните апарати за домаќинство со нова технологија, осмислен дизајн и поврзаност се прилагодуваат за да одговараат на потребите на...