Новости

Џек Ма доби шамар тежок милијарда долари

Џек Ма дефинитивно не знаел во што се впушта, откако ги критикуваше банкарите и финансискиот сектор, доби шамар од милијарда долари....


Џек Ма има желба Alibaba да потрае најмалку 102 години

Со голема забава, песна, гитара и по некоја солза, Џек Ма ја заврши својата кариера како лидер на компанијата што ја основа - Alibaba....


Alibaba прв на списокот - Топ 100 кинески интернет компании

Компанијата на гигантот Џек Ма, Alibaba, доминира на списокот на Топ 100 кинески интернет компании, по кој доаѓаат социјалните мрежи...


Алибаба го отвори Сезамот со 10 милијарди долари

На Алибаба му успеа да го „отвори Сезамот со богатство“ со неверојатниот рекорд на дневна продажба која достигна вредност од над 9...