Новости

Android корисниците да внимаваат, има опасна програма на интернет

Изворниот код за опасен малвер што ги напаѓа банкарските услуги на Android е објавен на јавен форум со цел да се заштитиме од нови...


Кои се препораките на Kaspersky за безбедност на децата на интернет?

Одлуката кога треба да им дадете на вашите деца Интернет независност е еднаод најголемите дилеми со кои може да се соочи...


Windows 10 - која е најдобрата антивирусна програма?

Оперативниот систем Windows 10 сака да доминира на пазарот...


Касперски ги оцени Android и iOs како најопасни

Јуџин Касперски главниот директор на Kaspersky Lab даде интересна анализа за безбедноста на мобилните платформи за време на конференција...


Откриени шпионските сајтови на NSA

Kaspersky без никакво двоумење одлучи да ги открие сите шпионски сајтови на NSA кои се користат за пласирање на штетен софтвер преку кој...


Откриен најопасниот Android вирус

Тимот на хакери од Kaspersky објави дека при последните тестирања успеале да го откријат досега најсофистицираниот тројански вирус на...


Укради ми го телефонот ама те имам на камера

Во Google Play Store e лансирана можеби најкорисната апликација досега. Kaspersky Mobile Security изработија нова апликација која ви...


Црв го демне AppStore

Доказ дека речиси ниту една платформа не е имуна на вируси е најновиот извештај на Kaspersky пронајден црв или штетен код во AppStore.