Новости

Минг Чи-Куо: iPhone 15 ќе се смени со USB-C, но под еден услов

iPhone 15 конечно ќе го отстрани Lightning port и ќе влезе во модерната USB-C ера. Apple ќе мора да го исполни ЕУ законодавството и да ги...


iPhone 15 Pro пристигнува со USB-C влез, титаниумски дизајн и заоблени рабови

Првите рендери со iPhone 15 Pro постојано излегуваат, како и неговите спецификации. Ликстерот Unknownz21 (@URedditor), објавил слики на...


Apple не мора да го конвертира iPhone од Lightning во USB-C, се до iPhone 17

Минатиот месец, Европската комисија го одобри законот од Европскиот парламент за задолжително воведување на USB-C влез за полнење за сите...


Европскиот шамар ќе го натера Apple да го промени Lighting приклучокот за iPhone

Конечно е донесена одлуката за стандардизација на полначите што стапува на сила во втората половина на 2024 година. Сите смартфони,...


Првиот iPhone во светот со USB-C се продава за 86.000 долари

Студент го креирал iPhone со USB-C, идентично ист како првиот што излезе на овој свет и функционира исто како оригиналот. Овој iPhone на...


Студент го заменил приклучокот на стариот iPhone и го продал на eBay за 86.000$

Apple се уште користи Lightning конектор за полнење, затоа што се одлучни да не го воведат USB-C, иако регулативата ги приморува на тоа....


Прототипот на 5-та генерација на Apple iPod Touch открива 30 пин-порт приклучок!?

На Twitter се појави пост од Mr·White (@laobaiTD) според кој наводно прототип на iPod ќе биде со 5-та генерација со 30 пин портови од...


Apple и покрај огромниот електронски отпад не се откажува од Lightning

Двете мобилни платформи кои се доминатни iOs и Android користат сосема различни видови на полначи. Смартфоните и мобилните уреди на...


Apple ќе воведе „целосно безжично искуство“ за новите iPhone телефони

број на iPhone корисници ги полнат телефоните со безжични полначи, а со оглед на високата побарувачка за AirPods, јасно е дека на...


iPhone 7 концепт дизајн - предизвик дури и за Apple

Секогаш рано протекуваат нови концепт дизајни за телефоните...