Новости

Речиси невозможно е да го оневозможите Google во следењето на локацијата на корисниците!?

Како можете да ја исклучите опцијата за следење на локацијата на Google сервисите? Државниот обвинител на Аризона, Марк Брнович, вели...


iPhone 11 Pro собира локациски податоци и кога ќе исклучите следење

Истражувањето на Брајан Кербс покажа дека iPhone 11 Pro собира локациски податоци за корисниците дури кога тие ќе одберат да ја исклучат...


Huawei е спремен за „светот после Google“

Huawei развива сопствена мапа за навигација, а изгледа дека после 20 август, Huawei и Google ќе тргнат по своите патишта. Корисниците на...


Facebook се претвори во Google Now со информативни картички

Facebook воведе нова опција за мобилните апликации за Android и iOs за преглед на настани, личности и информации базирани на локацијата...


Македонија дел од светскиот сервис Google Street View

Интернет гигантот Google реши да ја вклучи и Македонија на екстра корисниот Street View сервис за директен преглед на значајни локации....


Најнова верзија на Google Maps за iPhone со екстра новитети

Google лансираше нова верзија на мобилната апликација Google Maps за iPhone и iPad која добива неколку значајни промени кои ќе бидат од...


Цукерберг откажал стажирање на студент оти открил пропуст во Facebook

Цукерберг и неговиот тим не сакаа да го решат проблемот со локацијата во Messenger...


Локациите од Google Maps може да ги пренесете од PC на смартфон

Google Maps доби нова и многу корисна опција со која ќе може пребаруваните локации од десктоп или лаптоп компјутер директно да ги...


Facebook Messenger по скандалите ќе ја чува вашата локација

Facebook Messenger доби неколку значајни промени при споделувањето на локацијата која е видлива во разговорите со вашите пријатели....


Апликација на денот - Wazere ќе ви открие топ локации

Wazere е нова апликација за iOs која најдобро ќе им послужи на туристите и оние кои сакаат да посетат интересна локација. Најдобар начин...


Wi-Fi дронови ќе ја следат нашата локација

Комерцијалните дронови стануваат се потрактивни за користење но, освен за креативни и корисни цели започнуваат и првите знаци на...


Полицијата гневна на Google Waze апликацијата

Полицијата на САД има прилично голема причина да биде гневна на апликацијата Waze која служи за меѓусебно информирање за состојбата во...


Google Maps ќе знае зошто и каде одите

Google Maps доби нова верзија која овој пат наместо на дизајнот е целосно фокусирана на нови корисни додатоци. Верзијата 9.1 отсега ќе ви...


Google не запира - Нова верзија и на Maps

Google продолжува со надградба на основните апликации за Android и iOs со новиот Material дизајн, како најзначајна промена во новиот...


Нов изум на Apple - iPhone ќе реагира на вашето опкружување

Иако звучи како огромен број на сериозни и долги зборови, набиени во котел и измешани со научен докторат, сепак во пракса овој патент е...


Facebook ќе ве известува каде ви се пријателите

Facebook најави дека во наредниот период ќе лансира нова опција за мобилните апликации на Android и iOs преку која корисниците ќе може да...


Findery е новата социјална мрежа

Findery е нова апликација создадена од Катерина Фејк ко-основачот на Flickr и ќе служи како социјална мрежа базирана на локациите кои ги...


BMW и Mercedes ќе користат Nokia Maps

Новите модели на германските автомобилски производители ќе ги користат мапите на Nokia и ќе ги поседуваат можностите на апликацијата за...


HTC овозможува offline навигација за WP телефоните

HTC туку што реши да одговори на некои предизвици, па затоа овозможи бесплатна гласовна навигација за смартфоните со WP.